RTVS odvysiela všetkých 64 duelov, komentovať bude z Bratislavy

RTVS odvysiela všetkých 64 duelov, komentovať bude z Bratislavy Foto: RTVS

RTVS sa chystá na majstrovstvá. Všetky zápasy bude vysielať v HD kvalite. Do vysielania zapojí aj Róberta Vitteka.

 

 

Maratón futbalových prenosov sa začne vo štvrtok 12. júna. V priamom prenose RTVS odvysiela otvárací a záverečný ceremoniál a 56 zápasov. Osem duelov pôjde zo záznamu. Všetky prenosy budú dostupné aj na webe futbal.rtvs.sk a v HD kvalite.

Otvárací ceremoniál sa začína 12. júna večer, záverečný 13. júla.

Odporúčame aj: Kompletný prehľad vysielania MS vo futbale 2014 na RTVS

Z priamych prenosov 31 stretnutí bude na Jednotke, 25 na Dvojke.

RTVS avizuje, že pri zápasoch bude mať až 29 kamier. Pred každým priamym prenosom je pripravené štúdio, ktoré sa bude vysielať z Bratislavy. Odvysiela sa 25 sumárov a viaceré dokumenty: Cesta na MS 2014, Magazín FIFA, Slovensko na MS 2010, História nášho futbalu.

Odporúčame aj: Všetko aj o vysielaní MS vo futbale v Českej televízii

 

Aj keď do Brazílie šiel niekoľkočlenný štáb RTVS, zápasy sa budú komentovať z bratislavského štúdia: komentovať budú Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena, Tomáš Košec.

Moderátori štúdií MS 2014 budú Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena, Tomáš Košec, Ján Žgravčák, Oľga Hamadejová.

MS vo futbale v rozhlase

V piatok 13. júna odvysiela RTVS Nočnú pyramídu na tému MS vo futbale. Účasť v nej predbežne prisľúbil najlepší strelec slovenskej reprezentácie na MS v JAR 2010 - Róbert Vittek.

Dianie na MS vo futbale bude aktuálne zaznamenávať a analyzovať Rádio Slovensko počas celého dňa v krátkych správach, Rádiožurnáloch, špecializovaných športových reláciách a v prúdovom vysielaní. Nebudú chýbať názory a postrehy viacerých osobností slovenského futbalu, či pohľad do zákulisia najväčšieho futbalového sviatku. Tematicky sa budeme MS venovať v stabilných rozhlasových športových pozíciách v predpoludňajšom a popoludňajšom prúde.