Švédska televízia vysiela pre deti pesničku s pohlavnými orgánmi

Švédska televízia vysiela pre deti pesničku s pohlavnými orgánmi Reprofoto

Švédska verejnoprávna televízia v relácii pre deti odvysielala pesničku, kde postavičky boli kreslené pohlavné orgány.


„V nedeľu sme konečne späť s novou sezónou relácie Bacillakuten (pre deti). Prinášme vám informatívnu pieseň o skvelom tíme," takto avizovala pieseň na Facebooku Švédska verejnoprávna televízia SVT. Status vyvolal nadšenie aj pobúrenie. Pesnička je o mužských a ženských pohlavných orgánoch.

Jednoduchá pieseň opisuje ako sa tieto postavičky, ktoré vystupujú ako Snipp a Snopp (názov pre pohlavné orgány vo Švédsku), cítia.

Na poburujúcu pieseň upozornil švédsky web thelocal.se, na ktorý odkazuje aj Reflex. Reakcie švédskej verejnosti boli poburujúce aj nadšené – napríklad: „Je to úžasné, ďakujeme." Ale aj : „Zašli ste príliš ďaleko! Zrejme nemáte žiadne hranice. To chcete, aby deti tak skoro fungovali pohlavne? Nechajte im čas."

„Náš program je založený na otázkach detí a dostali sme veľa otázok o Snopp a Snipp. Otázky, ktoré najčastejšie dostávame, zaraďujeme do programu a teraz je čas, aby bola relácia o Snopp a Snipp. Pre deti je to úplne prirodzené, ako ktorákoľvek časť tela. A ku každému programu vždy zložíme skladbu," vysvetľuje divákom na Facebooku televízia a dodáva, že pieseň má pedagogický zámer.

„Dúfame, že táto pieseň pomôže, aby bolo jednoduchšie pre rodičov hovoriť o Snipp a Snopp so svojimi deťmi."