Kuchár od Jamieho Olivera bude variť v novej šou na RTVS

Kuchár od Jamieho Olivera bude variť v novej šou na RTVS Foto: RTVS

Režisér Milujem Slovensko spúšťa novú kuchársku šou: Slovensko chutí.

Onedlho k mnohým kulinárskym reláciám pribudne nová - zábavná kuchárska šou Slovensko chutí, ktorá bude mať premiéru v utorok o 21:30 na Jednotke.

„V Slovensko chutí predstavíme slovenské gazdinky, kuchárky a ich tradičné recepty, ale aj kuchárov majiteľov reštaurácií a ich zamestnancov z rôznych regiónov Slovenska," píše RTVS v tlačovej správe.

Sprievodcami novej šou bude autorka kníh tradičných receptov Silvia Pilková a Michal Šiška,šéfkuchár, ktorý varil u Jamieho Olivera a po celom svete otvoril štrnásť pobočiek jeho reštaurácie.

Obaja budú putovať po Slovensku a zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám.
V každej časti budú predstavené dva recepty –tradičné jedlo a jeho odľahčená verzia.

"V prvej časti Slovensko chutí Silvia a Michal navštívia domácnosť, kde im hlava rodiny varí jedlo, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné. Vysvetlí a ukáže nielen postup jeho prípravy, ale porozpráva aj príbeh, ktorý sa za týmto pokrmom skrýva a prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Michal sa následne vyberie do jednej z reštaurácií v okolí, aby zistil, či by si toto tradičné jedlo v ľahšej a zmodernizovanej podobe nenašlo svoje miesto na jedálnom lístku. Spolu so Silviou napokon v reštaurácii navaria vlastnú verziu tradičného receptu," píše televízia.
Režisérom Slovensko chutí je Rado Štefanov, ktorý bol aj za Milujem Slovensko či NAJ dedinka Slovenska.