RTVS vysvetľuje, prečo nestihla začiatok zápasu Slovensko-Rusko

RTVS vysvetľuje, prečo nestihla začiatok zápasu Slovensko-Rusko

Fanúšikovia hokeja ostali v nedeľu večer nemilo prekvapení. RTVS nestihla štart očakávaného duelu MS v hokeji medzi Slovenskom a Ruskom.

 


Pred zápasom RTVS ponúkla ako tradične niekoľkominútové štúdio, v ktorom komentátori RTVS spolu s Richardom Lintnerom hodnotili predchádzajúci zápas aj rozprávali o očakávanom. Krátko pred štartom zápasu diváci videli blok reklám, reklamný predel aj spoty sponzorov, tie však boli na obrazovke aj v čase, keď už zápas odštartoval.

 Odporúčame aj: Podrobný prehľad vysielania RTVS počas MS v hokeji 2015

Po skončení spotu sponzorov diváci nevideli nástup hráčov, ale začiatok hry, ktorý však šiel zo záznamu. Po približne minúte urobila RTVS strih a prepla do živého vysielania. Viacerí diváci si to všimli, medzi prvými bol napríklad poslanec OĽaNO Jozef Viskupič, ktorý to kritizovalna Facebooku, kritické komentáre pribúdali aj na stránke RTVS.

Aktualizácia o stanovisko RTVS (14:16):
"K uvedenej chybe došlo kvôli neplánovanému predĺženiu predzápasového štúdia o niekoľko desiatok sekúnd. Režisér úvodné buly odvysielal zo záznamu, a keďže nedošlo k prerušeniu hry, ani k vážnejšej udalosti v zápase, tak sa následne prestrihol do živého prenosu. Za chybu sa divákom ospravedlňujeme."

Diváci nevideli zápas približne od 19:38 do 18:55 sekundy prvej tretiny.