Moderátor relácie bol obvinený z pytliactva pri natáčaní relácie

Moderátor relácie bol obvinený z pytliactva pri natáčaní relácie Ilustr.foto Sportsman channel

Moderátor populárnej poľovníckej relácie v jednej z amerických televízií bol obvinený z pytliactva kvôli reláciám nakrúcaným v minulých rokoch na Alijaške. Podľa prokuratúry táto show prezentovala niekoľko prípadov, kedy boli zvieratá ulovené bez povolenia, uviedla agentúra AP.

Televízna stanica Sportsman Channel vo svojej relácii The Syndicate prináša zábery lovených zvierat, čo je väčšinou v súlade so zákonom. Federálna prokurátorka Karen Loeffler však na pondelňajšej tlačovej konferencii povedala, že niekoľko rokov mohli diváci sledovať aj nelegálny lov zvierat. "Obvinenia poukazujú na päť rokov zdokumentovaného nelegálneho zabíjania divokých zvierat, ktoré zahŕňa vyše dve desiatky veľkých zvierat," vyhlásila Loeffler.

Moderátor programu Clark Dixon bol preto obvinený z niekoľkých trestných činov. Okrem iného vraj bez patričnej licencie zabil medveďa grizzlyho či falšoval svoje údajné bydlisko na Aljaške, aby mohol ťažiť z poľovníckych výhod pre miestnych obyvateľov.

Okrem neho čelí obvineniu z menej závažných porušení zákona niekoľko ďalších ľudí vrátane jeho otca, ktorý údajne poskytol k lovu svoje lietadlo.

Medzi nelegálne zabitými zvieratami boli okrem medveďov i losy, soby polárne či divoké ovce.

Natáčanie lovu na Aljaške už podľa AP stálo v nedávnej minulosti vysoké pokuty aj ďalších ľudí námych z amerických médií. Bývalá rocková hvědza Ted Nugent dostal dvojročnú podmienku a pokutu 10.000 dolárov za to, že v roku 2009 nelegálne zastrelil medveďa pre natáčanie svojej televíznej show. Bývalý hráč tímu amerického futbalu Miami Dolphins Larry Csonka zase v roku 2006 zaplatil 5000 dolárov za to, že bez povolenia natáčal na Aljaške loveckú reláciu.