Seriál Mestečko South Park nechal brutálne zavraždiť Donalda Trumpa

Seriál Mestečko South Park nechal brutálne zavraždiť Donalda Trumpa Foto: Southpark

Americký seriál South Park v minulosti opakovane čelil kritike za násilie a nerešpektovanie politickej korektnosti.

Tvorcovia Mestečka South Park nechali tento týždeň vo svojom animovanom satirickom seriáli brutálne zavraždiť republikánskeho kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa. Trump, ktorý je známy svojím vyhraneným postojom voči prisťahovalcom, sa stane kanadským prezidentom, čo prinúti Kanaďanov k masovej emigrácii.

Trumpov vymyslený prezidentský úrad prinúti Kanaďanov, ktorým dovtedy formálne vládla kráľovná Alžbeta II., k masovému odchodu do USA. To sa však nepáči Američanom, obzvlášť učiteľovi zo South Parku pánovi Garrisonovi.

"Možno nerozumiem politike, imigračnej politike, zákonom alebo základným ideologickým konceptom, zato ale sakramentsky dobre chápem, že sú tu mraky Kanaďanov. A s tým sa chystám niečo urobiť," vyhlásil Garrison v diele Where My Country Gone? (Kam sa podela moja krajina?).

Pán Garrison sa rozhodne nelegálne prekročiť americko-kanadskú hranicu pri Niagarských vodopádoch, potom putuje postapokalyptickou Kanadou a nakoniec vtrhne do Trumpovej kancelárie, kde s kanadským prezidentom zvedie víťazný súboj.

Jeden z Kanaďanov v diele vysvetlil, že voľby boli myslené ako vtip, ale Trump mal zo všetkých kandidátov najostrejšie jazyk, lebo hovoril, čo mu prišlo na myseľ. "Vlastne neponúkol žiadne riešenie, len hovoril strašné veci. Mysleli sme, že je to smiešne. Nikto ani žiadneho prezidenta nechcel," povedal spomínaný občan. Nakoniec vraj bolo neskoro a Trump zložil prísahu.

Miliardár Trump, ktorý je preslávený svojím ostrým slovníkom, je podľa prieskumov verejnej mienky považovaný za favorita republikánskych primárok. Trump je tiež vďaka svojmu agresívnemu vystupovanie pred kamerami ústrednou postavou volebného súboja. Nástupca súčasného demokratického prezidenta Baracka Obamu si Američania zvolia vo voľbách v novembri 2016.