Na kandidátkach sa objavili bývalí moderátori Televíznych novín

Na kandidátkach sa objavili bývalí moderátori Televíznych novín ILustr.foto: Markíza

V minulosti komentovali a informovali o politike, dnes ju chcú robiť alebo už robia.

 


Trojkou na kandidátke rýchlozaloženej strany Borisa Kollára Sme rodina je Martina Šimkovičová, bývalá moderátorka Televíznych novín Markízy. Z televízie Markíza nebude na kandidátke do parlamentných volieb v roku 2016 sama.

 

Bývalý moderátor Televíznych novín Markízy je aj Karol Farkašovský, ktorý kandiduje za stranu SNS na 23. mieste. V Markíze v minulosti ako redaktor pracoval aj Erik Tomáš, súčasný šéf tlačového oddelenia Úradu vlády. Je na 25. mieste, čo je v prípade Smeru istota, že ho zvolia.

Foto: SNS

Na kandidátkach sú aj ďalší ľudia z médií.

100ku na kandidátke má Natália Žembová, bývalá moderátorka hlavných správ RTVS. Na kandidátke Siete je herec Igor Adamec, ktorý je riaditeľom bratislavskej ružinovskej televízie. Na kandidátke zoskupenia OĽaNO-Nova je bývalý redaktor Markízy Gábor Grendel - na 15. mieste.

Reprofoto AZR

Novinárku minulosť majú viacerí súčasní poslanci, či politici: napríklad Daniel Krajcer, ktorý sa pravdepodobne objaví na kandidátke SKOKu, Miroslav Beblavý zo Siete, ktorý bol v minulosti komentátorom denníka SME, či Braňo Ondruš zo Smeru, ktorý pred rokmi moderoval správy na Markíze neskôr na  JOJ. Komentátorom SME bol Ondrej Dostál, predseda OKS, ktorý ide do volieb na kandidátke SaS. Aj druhý člen OKS na kandidátke SaS Ivan Kuhn bol novinárom - zahraničnopolitický redaktor denníka SME. Redaktorkou v denníku Práca, SME, aktuálne.sk či televízii TA3 bola aj Lucia Nicholsonová zo SaS.

Pravidelne kandiduje za SNS aj Pavel Kapusta šéfredaktor Extra Plus, ide aj do týchto volieb.