Smutná správa pre fanúšikov seriálu MASH. Zomrel jeden z hlavných hercov

 Smutná správa pre fanúšikov seriálu MASH. Zomrel jeden z hlavných hercov Reprofoto MASH

V USA vo štvrtok zomrel herec Wayne Rogers, ktorý sa preslávil predovšetkým ako kapitán John McIntyre zvaný Trapper v seriáli MASH.

Rogers, ktorý sa po skončení filmovej kariéry stal úspešným finančným analytikom, investorom a podnikateľom, podľahol v 82 rokoch v Los Angeles komplikáciám po zápale pľúc. Informovala o tom podľa agentúry Reuters jeho agentka.
Vyštudovaný historik Rogers hral v MASH iba v troch sériách z celkových jedenástich. S producentmi sa rozišiel v zlom kvôli tomu, že podľa neho poskytovali na jeho úkor príliš priestoru stále populárnejšiemu Alanovi Aldovi čiže kapitánovi "" Hawkeyemu "Pierceovi.

Prvý diel MASH sa vysielal 17. septembra 1972. Seriál zobrazuje každodenný život lekárov, sestier a vojakov v mobilnej vojenskej nemocnici uprostred vojny v Kórei. Spočiatku komediálne ladený sitcom poukazujúci na krutosti vojny aj nezmyselné predpisy sa postupne čoraz častejšie venoval aj vážnejším témam, ako boli osudy údajných zbabelcov, vzťah amerických vojakov k obyčajným Kórejcom alebo zložitej politickej situácii.