Redaktor Markízy sa ospravedlnil Ficovi

Redaktor Markízy sa ospravedlnil Ficovi Reprofoto TA3

Premiér Robert Fico dnes zvolal v poradí tretiu tlačovú besedu k migrantom za posledné štyri dni, kde okrem opozície kritizoval aj viaceré médiá.

 

 

Konkrétne sa mu nepáčilo, ako jeho štvrtkovú tlačovú besedu spracovala vo večerných správach Markíza.

„Odmietam ironizovanie, ktoré včera aj dnes použili niektoré slovenské médiá, vraj som vedel viac ako polícia, keď som hovoril o súvise migračnej krízy s útokmi proti ženám v Nemecku a v ďalších krajinách. Je tu konkrétne aj redaktor televízie Markíza, ktorí ironizoval úplne zbytočne," povedal premiér na tlačovej besede, ktorú naživo vysielala TA3, sa obrátil na redaktora Markízy: "Vás chcem ubezpečiť pán redaktor, že nie som kovboj zo severoamerických štátov, ale pracujem s relevantnými spravodajskými informáciami... Pán redaktor z Markízy a ďalší som veľmi zvedavý a budem čakať, ako dnes večer spracujete oficiálnu správu ministerstva vnútra, ktorá potvrdzuje, že medzi útočníkmi v Nemecku bolo veľa migrantov," povedal Fico.

Televízia v štvrtkovej reportáži nijak ostro na premiéra neútočila. Reportáž s názvom Premiér našiel vinníkov. "Nemecká polícia prípad ešte len vyšetruje, no premiér v tom má jasno. Za útokmi sú utečenci," uviedla reportáž moderátorka. „Slovenský premiér však prípad rozlúskol. Útok vraj dokazuje, že príliv imigrantov treba za každú cenu zastaviť,"  povedal redaktor Viktor Serebryakov v reportáži. V tom čase ešte nebolo známe, že za útočníkmi sú aj migranti.
Redaktor Markízy Viktor Serebryakov, ktorý bol prítomný na tlačovej besede, sa však premiérovi ospravedlnil:„Osobne sa ospravedlňujem, pokiaľ ste pocítili iróniu v tej reportáži." Fico sa na to spokojne usmial.

Premiér má často výhrady k novinárom. Od RTVS nedávno požadoval náklonnosť, na otázky niektorých redaktorov, neodpovedá: napríklad z denníka Sme, niektorých redaktorov z Markízy, či redaktorov Denníka N. Tradične si otázku najprv vypočuje, ak mu nesedí, tak neodpovie. Dnes tak urobil v prípade redaktorky Denníka N, ktorá sa ho spýtala, či ako premiér Slovenska by radšej nemal riešiť problémy na Slovensku, napríklad v zdravotníctve. Na čo premiér reagoval takto: "Denník N je protivládny od rána do večera píšete proti nám klamstvá, porušujete zákon, nemám dôvod sa s vami zaoberať, ďalšia otázka."