Richard Rybníček zakladá vlastnú stranu

Richard Rybníček zakladá vlastnú stranu Foto: FB R. Rybníček

Bývalý riaditeľ Slovenskej televízie a dnes primátor Trenčína Richard Rybníček sa rozhodol založiť vlastnú politickú stranu, s ktorou by sa uchádzal o mandát už v prípade, ak by boli predčasné voľby.

 

 

„Bude konzervatívna, ale aj pre občianskych konzervatívcov, nielen pre kresťanov. Jej vzorom by mala byť CDUCSU," povedal v rozhovore pre .týždeň Rybníček.

V rozhovore povedal, že by  ako Primátor rád dokončil, čo začal. „Pri súčasnom politickom systéme mi nezostáva nič iné, ako založiť si vlastnú stranu. I keď viem, že v ľuďoch to po všetkých skúsenostiach s novými stranami nevyvoláva pozitívnu reakciu," povedal.

Rybníček sa pokúsi dať dokopy komunitu ľudí, ktorá sa rozhodne urobiť zásadnú zmenu a bude mať odvahu to pomenovať. „Poprosí voličov, že na to potrebuje 15, 20 až 30 percent, inak to nemá zmysel. Nemá zmysel vytvoriť komunitu, ktorá bude mať šesť percent – i keď môžete vyzerať sexi, že môžete rozhodovať, kto bude s kým v koalícii, ale toto nie je zmysel," dodal.

Rybníček začínal ako novinár. Pracoval ako vnútropolitický spravodajca ČSTK (neskôr ČTK), denníka SME a agentúry SITA. Bol výkonným riaditeľom Inštitútu pre verejné otázky.

Pripravoval štart televízie JOJ, ktorej aj šéfoval. V januári 2003 ho parlament zvolil za ústredného a neskôr generálneho riaditeľa Slovenskej televízie. 10. júla 2006 sa polroka pred koncom svojho štvorročného funkčného obdobia vzdal funkcie. Od roku 2010 je primátorom Trenčína.