Speváčku z talentovej súťaže zabil zrejme obdivovateľ

Speváčku z talentovej súťaže zabil zrejme obdivovateľ Foto: FB Christina Grimmie

Dvadsaťsedemročný muž, ktorý po piatkovom koncerte na Floride zastrelil dvadsaťdvaročnú hviezdu talentovej speváckej súťaže Christinu Grimmie, bol podľa polície zrejme psychicky narušený fanúšik.

 

 

Na koncert v Orlande na Floride prišiel ozbrojený s dvoma pištoľami a nožom s jediným cieľom, zabiť ju. Osobne ju pritom s najväčšou pravdepodobnosťou nepoznal, tvrdia vyšetrovatelia.

Grimmie zomrela v sobotu v nemocnici potom, čo ju muž identifikovaný neskôr políciou ako Kevin James Loibl strelil z bezprostrednej blízkosti po koncerte počas autogramiády. "Domnievame sa, že prišiel, aby spáchal tento zločin," povedal podľa agentúry Reuters šéf orlandskej polície John Mina.

Loibl pochádzal z mesta St. Petersburg, ktoré je od Orlanda vzdialené takmer 200 kilometrov. Podľa vyšetrovateľov poznal zrejme speváčku iba prostredníctvom sociálnych sietí či televíznej súťaže Hlas na stanici NBC, v ktorej sa predvlani umiestnila tretia.

Na koncert sa dostal napriek ochranke ozbrojený dvoma pištoľami, nožom a ďalšou náhradnou muníciou. Ochranka síce podľa polície prichádzajúcich návštevníkov kontrolovala, avšak nemala k dispozícii detektor kovov a jej členovia neboli ani ozbrojení.

Loibl nakoniec priamo na mieste spáchal samovraždu, len čo ho spacifikoval brat speváčky. "Jej brat Marcus je hrdina a možno zachránil veľké množstvo ďalších životov," uviedla polícia vo vyhlásení.

Grimmie sa preslávila predovšetkým na YouTube vďaka interpretáciám piesní iných autorov, mala aj niekoľko vlastných hitov. Známa bola hlavne medzi mladým publikom.