Sulík sa sťažuje na RTVS

Sulík sa sťažuje na RTVS Foto: SaS

Strany SaS dnes oznámila, že podala podnet na Radu pre vysielanie a retransmisiu a Radu pre RTVS kvôli informovaniu o protestoch na odstúpenie ministra Roberta Kaliňáka.

 

 

RTVS podľa SaS spracovala protesty opozičných síl pred bytovým komplexom Bonaparte spôsobom, ktorý je nehodný verejnoprávnej inštitúcie v demokratickom štáte.

„RTVS do záberov z prvého protestu (20.6.) dokonca ani ako kulisu nezaradila vystupujúcich predstaviteľov opozície, nehovoriac o tom, žeby si niektorého z nich pozvala k mikrofónu, čo by bol minimálny štandard na spracovanie takejto udalosti. Zábery boli navyše vybrané tak, aby verejnosť na Slovensku nedostala vizuálnu informáciu, že na demonštrácii sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí," uvádza v stanovisku predseda SaS Richard Sulík.

Sulíkovi sa nepáčilo ani spracovanie druhého protestu z 27.6. „Reportérka už síce oslovila predstaviteľa opozície, nesprávne však predstavila lídra najsilnejšej opozičnej strany Richarda Sulíka a obrazové pokrytie podalo opäť skreslený pohľad na celú akciu," píše SaS.

RTVS takúto interpretáciu odmieta a nenechá sa zatiahnuť do politického súboja, píše v stanovisku RTVS. „Aj naďalej si bude plniť svoje zákonne úlohy a prinášať objektívne informácie. Všetkým témam sa RTVS vo vysielaní podrobne venuje a je neprijateľné, aby akákoľvek politická strana diktovala verejnoprávnemu médiu, ako má vyzerať jeho spravodajstvo," píše RTVS.