Sagan priniesol RTVS rekordnú sledovanosť

Sagan priniesol RTVS rekordnú sledovanosť Foto: RTVS

Finále Tour de France prilákalo k obrazovke rekordný počet divákov.

 

 

Včerajšia posledná etapa Tour de France, ktorá vyvrcholila na parížskych Elyzejských poliach, sa stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa. Druhé miesto Petra Sagana a jeho zavŕšenie triumfu v boji o zelený dres sledovalo až 298-tisíc divákov, sledovanosť zaznamenala trhový podiel 23,3%, píše v tlačovej správe RTVS. Vzhľadom na to, že to bolo v nedeľu popoludní, keď je zvyčajne v lete pri obrazovke málo divákov, tak je to pre televíziu úspech.

Priemerná sledovanosť všetkých etáp Tour de France dosiahla 21,8% (parameter podiel na trhu podľa PMT/TNS) a preteky sledovalo v priemere 195-tisíc divákov.

Vďaka tomu sa 103. ročník Tour de France stal vôbec najsledovanejším od začiatku vysielania priamych prenosov z Tour v RTVS.

Najvyššiu sledovanosť dosiahol prenos z 15. etapy (nedeľa 17. 7. 2016), ktorý si pozrelo 303-tisíc divákov (podiel na trhu 21,0%). Táto etapa sa stala historicky nasledovanejšou etapou Tour de France od r. 2011. Dvojka bola v čase vysielania prenosov z Tour najsledovanejšou televíziou na trhu.