Víkendové diskusie odštartuje Fico s kauzou Bašternák

Víkendové diskusie odštartuje Fico s kauzou Bašternák Reprofoto: FB R. Fica

Po letnej prestávke sa vracajú diskusné formáty.


V sobotu bude hosťom relácie Sobotné dialógy na Rádio Slovensko premiér Robert Fico, síce s kritickým moderátorom Braňom Dobšinským, no ako tradične bez politického oponenta.
Rozprávať sa budú o Summite EÚ, budúcnosti EÚ po brexite a reformách EÚ, vzťahoch EÚ s Tureckom po neúspešnom puči a migračnej dohode.
Ohlásenou témou debaty je aj kauza Bašternák, zmeny vo vládnej koalícii, nová koaličná dohoda a snaha o zmeny vo fungovaní parlamentu, ktoré chce presadiť predseda parlamentu Andrej Danko. Relácia je prednahrávaná.

V nedeľu v O 5 minút 12 na Jednotke sa stretnú najprv dve poslankyne: Eva Smolíková (SNS), podpredsedníčka Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a podpredsedníčka strany a Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA), podpredsedníčka Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Debatovať budú o platoch učiteľov, kvalite vzdelávania a plánovaných reformách v rezorte.
V druhej časti relácie sa stretnú: Ivan Korčok (nom. Smer - SD), štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR; Milan Krajniak (Sme rodina – Boris Kollár), poslanec NR SR a podpredseda hnutia a Martin Klus (SaS), podpredseda Výboru NR SR pre európske záležitosti.
S moderátorom Martinom Strižincom budú diskutovať o tom, čo prinesie Bratislavský summit v kontexte aktuálnych výziev v EÚ.