Začínajú sa MS v hokeji: prinášame prehľad programu, noviniek aj zoznam komentátorov

Začínajú sa MS v hokeji: prinášame prehľad programu, noviniek aj zoznam komentátorov Reprofoto RTVS

Už v piatok začínajú Majstrovstvá sveta v hokeji. RTVS pre šampionát vyčlenila vo vysielaní výnimočný priestor. V televíznom vysielaní RTVS sa objaví všetkých 64 zápasov v 33 priamych prenosoch a 31 záznamoch.

 

 

Jednotka plánuje odvysielať 11 priamych prenosov - všetkých 7 zápasov Slovenska v základnej skupine, v úvodný deň MS ponúkne atraktívny duel Kanada – Česko a v závere MS tri zápasy vyraďovacích kôl šampionátu – jedno štvrťfinále, jedno semifinále a v nedeľu 21. mája aj večerné finále.

Dominantnú úlohu vo vysielaní RTVS budú mať zápasy skupiny v Kolíne nad Rýnom, v ktorej hrá aj reprezentácia Slovenska.

Odporúčame aj: Podrobný program zápasov

MS budú mať vlastnú špeciálnu webovú stránku. „Hokejoví fanúšikovia na nej nájdu všetky potrebné informácie o vysielaní RTVS zo šampionátu, priebehu turnaja, jej obsah doplnia pôvodné materiály televíznych štábov, videosekvencie s highlightmi všetkých zápasov s dôrazom na obrazový servis ohľadom účinkovania Slovenska," povedal šéf športu RTVS Marcel Merčiak.

RTVS bude mať v kolínskej Lanxess Arene vlastné štúdio a prenosový voz. 64 komentovaných stretnutí sa bude naživo vysielať na špeciálnom hokejovom webe http://hokej.rtvs.sk - jednak pri simulcastovom streame Jednotky a Dvojky a zároveň všetky simultánne hrané zápasy na doplnkovom webovom streame.

Zostava komentátorov

Štáb RTVS bude mať 37 členov. Komentátormi priamych prenosov budú Pavol Gašpar, Ján Hudok, Matúš Krutý, moderátormi a redaktormi Ľuboš Hlavena, Dominik Kríž, Róbert Barát a Ľubomír Ondráš. Pozvanie na zápasy a do zápasových štúdií prijali bývalí hráči a hokejoví profesionáli Ján Pardavý, Rastislav Staňa, Michal Hreus, Radoslav Hecl, Eduard Hartmann, Martin Pešout, Andrej Výboh a Igor Tóth.

Seriál Naj zápasy Slovenska

RTVS pripravila 15-dielny spomienkový seriál Naj zápasy Slovenska, do ktorého boli vybraté spomienky na najdôležitejšie a najpamätnejšie vystúpenia národného tímu pri účastiach na MS od roku 1996, s dôrazom na zápasy, ktoré viedli k zisku štyroch medailí a k majstrovskému titulu v Göteborgu.

Na obrazovku Dvojky sa vráti formát MS v kocke, ktorý na konci každého hracieho dňa ponúkne kompletný program priamych prenosov či záznamov a obsiahne všetky dôležité udalosti, okamihy a fakty v danom hracom dni. Podobne ako počas vlaňajších MS v hokeji a ME vo futbale sa do vysielania dostane počas veľkého športového podujatia aj zábavný formát Mixzóna.

VYSIELANIE MS 2017 V RÁDIU SLOVENSKO

Rádio Slovensko odvysiela naživo všetky zápasy Slovenska v základnej skupine. V prípade postupu Slovenska do vyraďovacej fázy turnaja pribudnú ďalšie priame reportáže. Prinesie aj priame prenosy zo semifinálových duelov a tiež finále.

„Priamo do dejiska šampionátu posielame vlastný trojčlenný štáb, zápasy budú komentovať skúsení rozhlasoví reportéri Matúš Čunderlík a Adam Bohuš, redaktorsky bude MS v hokeji pokrývať Martin Balážik a vysielanie doplnia ďalší redaktori športu a publicistiky. Okrem komentovaných priamych prenosov prinesieme živé vstupy priamo z dejiska, rozhovory s hokejistami, analytikmi a ďalšími účastníkmi šampionátu, nebudú chýbať zaujímavosti zo zákulisia," povedala šéfdramaturgička Rádia Slovensko Martina Kubániová.

Po roku sa opäť vráti do vysielania Rádia Slovensko aj obľúbená hokejková rubrika Dovolené uvoľnenie, v ktorej bude Maťo Šeďo glosovať výkony slovenskej reprezentácie. Hokej z MS bude mať priestor aj v športovom spravodajstve Rádia Slovensko, v Rádiožurnále a Športovom magazíne.