Flašík chce z RTVS urobiť akciovku a k RTVS chce pripojiť ďalšie médium

Flašík chce z RTVS urobiť akciovku a k RTVS chce pripojiť ďalšie médium Reprofoto TV NRSR

„Som presvedčený za tie dlhé roky, čo sa pohybujem v mediálnom prostredí, že môj projekt je jediná cesta, ako zmeniť RTVS. Ako verejnoprávnu úlohu v maximálnej možnej miere uplatniť,“ takto začal svoju prezentáciu pred poslancami ďalší kandidát na šéfa RTVS Fedor Flašík.

 

 

Jeho projekt má uviesť do života „novú mediálnu inštitúciu“, s tým, že očakáva od politikov aj spoločnosti,že presne zadefinujú, čo od RTVS očakávajú. Myslí si, že RTVS v súčasnosti nemá identitu a "čo nemá identitu, nemá charakter." Očakáva od politikov presné nastavenie financovania na dlhšie obdobie – napríklad na 5 rokov. Financovanie by malo byť také, aby RTVS a TASR neboli závislé od politickej moci.

Zaujímavosťou je, že chce zmeniť RTVS na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu. Súčasťou RTVS má byť aj TASR.

Flašík prišiel aj s nápadom organizovania summitov riaditeľov televízií EU, aby zvolili spoločný postup v dobe dezinformácií. „Musíme si dávať pozor, aby budovanie národnej identity neprekročilo do extrémistických polôh, preto zdôrazňujem európske hodnoty,“ povedal.

Odporúčame aj: Mika: RTVS bude mať štyri televízne stanice, pätnásť rozhlasových

Niektoré body projektu Flašíka:

- vytvorenie dlhodobej vízie a stratégie smerovania RTVS ako v tvorbe, tak aj v technológii
- naplnenie funkcie verejnoprávnosti v plnom rozsahu
- zvýšenie umelecko-tvorivého štandardu
- zlepšenie vnútorného riadenia umeleckej tvorby
- zlepšenie spravodajstva a publicistiky na mienkotvorné v duchu verejnoprávnosti
- návrh a realizáciu projektu nových priestorov verejnoprávnych inštitúcií, ktoré akceptujú dlhodobú víziu rozvoja
- zlúčenie RTVS a TASR do jednej verejnoprávnej inštitúcie
- obnovenie tretieho publicisticko-športového kanálu.

 

Fedor Flašík (59) V 90. rokoch riadil reklamnú agentúru Donar, pomáhal v kampani HZDS, agentúra mala lukratívne zákazky od štátnych bánk. Stál pri založení Smeru, ktorému pomáhal s marketingom a reklamou. Stál za jeho kampaňou v roku 2002 s videom o majstrovi Poriadok. Bývalý manžel europoslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej sa uchádzal o post šéfa RTVS už aj v minulosti.