Rezník reaguje na zvolenie za šéfa RTVS a hovorí o prvých krokoch

Rezník reaguje na zvolenie za šéfa RTVS a hovorí o prvých krokoch Rezník reprofoto tabet.tv

Jaroslav Rezník sa po niekoľkých neúspešných pokusoch stal šéfom v Mlynskej doline. Kandidoval za riaditeľa STV, keď vyhrala Miloslava Zemková, aj pred piatimi rokmi, keď zvíťazil jeho terajší protikandidát Václav Mika.

 


V parlamente získal 95 hlasov. Podporu mu deklarovali hlavne poslanci SNS a Smeru. Získal aj hlasy kotlebovcov. Pre RTVS to povedal poslanec ĽSNS Milan Uhrík. Rezník je podľa slov Uhríka lepšia voľba a strana verí, že ĽSNS dostane v RTVS viac priestoru. Mika podľa Uhríka stelesňuje to, čo ĽSNS nechce, komercializáciu a amerikanizáciu.

 

Viac: Minúta po minúte: Volil sa nový šéf RTVS

Po zverejnení výsledkov tajnej voľby Rezník poskytol rozhovor tablet.tv, webu agentúry TASR, ktorej v súčasnosti šéfuje. Vo videonahrávke poďakoval za to, že v parlamente získal "veľmi silný mandát" na vykonávanie funkcie. „Chcel by som ubezpečiť tých, ktorých dôveru som nezískal, ako aj celú verejnosť, že RTVS bude pod mojím vedením národná, kultúrna inštitúcia, ktorá bude plniť dôsledne svoje poslanie verejnej služby," povedal Rezník a poďakoval aj za prácu súčasného manažmentu RTVS.

Odporúčame aj: Václav Mika reaguje na výsledky volieb: Je dobojované

"Budem sa zo všetkých síl snažiť, na túto prácu nadviazať tak, aby aj pod mojím vedením mohla RTVS hovoriť o období ďalšej kontinuity," povedal Rezník, ktorý do RTVS nastúpi 2. augusta.

Ako prvé sa chce stretnúť s Mikom, predsedom Rady RTVS a ministrom kultúry.