Prezidentom Asociácie vysielateľov sa stal šéf JOJ Marcel Grega

Prezidentom Asociácie vysielateľov sa stal šéf JOJ Marcel Grega Foto: JOJ

Vysielatelia si na zasadnutí členov Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc (ANRTS) zvolili nové vedenie.

Prezidentom sa stal generálny riaditeľ Joj Group Marcel Grega. „Ďakujem veľmi pekne členom Asociácie za prejavenú dôveru. Je to pre mňa cťou a rovnako záväzkom úspešne presadiť dôležité témy, ktoré nás v budúcnosti čakajú," povedal Grega.

Asociácia si zvolila aj vicerpezidentov:

- viceprezident pre televíznu sekciu: Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza
- viceprezident pre rádiovú sekciu: Ivan Antala, generálny riaditeľ Rádia Expres.

Členmi Rady Asociácie sú : Rastislav Dutka (Fun Rádio), Tatiana Ďuricová (Europa 2), Juraj Spuchľák (Rádio Lumen), Rastislav Lehotský (Rádio SiTy), Igor Čekirda (TA3) a Tomáš Kapusta (Jemné). Informuje ANRTS v tlačovej správe.

Asociácia sa svojom zasadnutí prijala aj troch nových členov: Rádio Kiss, Trnavské rádio a Rádio Piešťany. Celkovo tak reprezentuje devätnásť členov na poli súkromného rádiového a televízneho vysielania ( 16 rádií a 3 televízne stanice).

V roku 1992 vznikla Asociácia nezávislých rozhlasových staníc na podporu duálneho vysielania v SR. V roku 1997 Asociácia zmenila názov do dnešnej podoby po prijatí televíznych členov. Zastupuje súkromných vysielateľov smerom k štátnej správe, predovšetkým pri lobingu súvisiacom so zmenou legislatívy, či autorským zväzom.