Športová televízia má problémy, zamestnanci televízie dávajú výpovede

Športová televízia má problémy, zamestnanci televízie dávajú výpovede Foto: 213

 Nová televízia 213 začala vysielať v októbri 2016. Po roku si získala meno, divákov, ale aj bojuje o existenciu. Zamestnanci sa sťažujú na nevyplatené výplaty, majiteľ televízie hovorí, že situáciu má pod kontrolou a vysielanie nie je ohrozené.

 

 

Na situáciu v televízii upozornila marketingová riaditeľka televízie Adriana Hosťovecká. „Prvý pracovný deň v novembri z dôvodu nevyplatenia septembrovej výplaty 21 ľudí podalo okamžitú výpoveď. A toto číslo nie je konečné. Pridávajú sa aj ďalší kolegovia. Televízia 213 začína rušiť prenosy a ja ju nostalgicky sem-tam ešte zapnem, koľká repríza čoho na nej beží.... Tento Fénix z popola už určite nevstane," napísala na blogu Dalito.sk Hosťovecká.

Výpoveď dal aj šéfredaktor René Stern. „Úspešná bola, o tom niet pochýb. Bola to pekná práca a podľa reakcií divákov i športových zväzov aj s kvalitným výsledkom. Bývalý majiteľ vysielal signál nespokojnosti s nákladmi, ktoré sme produkovali. Ale o financovaní televízie nemám a ani som nikdy nemal konkrétne informácie," povedal pre Dalito.sk Stern. „Po roku fungovania väčšina z nás minulý týždeň ale nedostala výplaty za september. Využil som, podobne ako moji skvelí kolegovia, svoje právo a situáciu sme vyriešili okamžitým odchodom. Nechcem veci naťahovať. Sľubov sme si vypočuli už dosť," dodal.

 

Jaroslav Jánošík: Dúfam, že do 15. novembra sa všetko znormalizuje

Licenciu na vysielanie vlastní spoločnosť Elements Channel, od 18. októbra je jej konateľom Jaroslav Jánošík.

Aká je situácia v televízii?

Televízia normálne pokračuje ďalej, zajtra vyrábame basketbal Inter Prievidza, v sobotu vyrábame hádzanú z Trenčína popritom vyrábame ďalší prenos - v Košiciach Kickbox. Normálne sa bude vysielač basketbal, futbal, výroba je zabezpečená.

Prečo ste nevysielali posledné dva zápasy z hokejovej Tipsport Ligy, súvisí to s finančnými problémami televízie?

Nie. Boli to technické problémy, boli poškodené viaceré káble. A tak náhly výpadok viacerých ľudí sme nedokázali tak flexibilne vykryť.

Prečo máte finančné problémy?

Ja nehovorím, že problémy nie sú. Problémy vznikli, pretože prebiehajú rozhovory s novým investorom a časovo sa to natiahlo. Niektorí zamestnanci reagovali tak, že po dvoch týždňoch čo im meškali výplaty, dali hromadné výpovede.

Od kedy nedostali výplatu?

Septembrovú výplatu. 15. októbra bol termín výplaty a 2. novembra podali výpovede.

Koľkí, 21? To je polovička televízie?

Asi toľko.

Kto je nový investor?

Zatiaľ prebiehajú rokovania, ako náhle budú ukončené, budem môcť informovať.

Ako to riešite?

Riešim to individuálne a postupne ako získavame peniaze, každý deň pribúdajú ľudia, ktorým sa vyplácajú výplaty.
V prvom rade sme zabezpečili chod televízie, aby mohla televízia ďalej vysielať - satelity, dátová konektivita, prevádzkové náklady. Momentálne sa postupne vyplácajú ľudia. Je vytvorený tím, ktorý zabezpečuje výrobu. Dúfam, že do 15. novembra sa všetko znormalizuje.