PPF kupuje bulharskú televíziu Nova

PPF kupuje bulharskú televíziu Nova Reprofoto youtube ODN

 

Investičná skupina PPF sa dohodla s medzinárodnou skupinou Modern Times Group (MTG), že od nej kúpi 95 percent bulharskej mediálnej spoločnosti Nova Broadcasting Group. PPF zároveň kúpi aj zvyšných päť percent od spoločnosti Eastern European Media Holdings. Uzavretie transakcie podlieha schváleniu príslušnými regulačnými orgánmi, rozhodnutie sa očakáva počas prvého polroka 2018. Firma to dnes oznámila v tlačovej správe. Cenu neuviedla.

Nova je najväčší bulharskou komerčnou mediálnou skupinou, ktorú tvorí sedem televíznych staníc a 19 firiem poskytujúcich on-line mediálne služby. Nova zamestnáva v Bulharsku okolo 650 ľudí.

PPF predtým vlastnila českú komerčnú televíziu Nova, ktorú v roku 2005 predala spoločnosti CME. Skupina investuje do viacerých odvetví zahŕňajúcich bankovníctvo, finančné služby, telekomunikácie, nehnuteľnosti a biotechnológie. PPF pôsobí v Európe, Rusku, Ázii a Severnej Amerike. Skupina vlastnila v polovici minulého roka aktíva dosahujúce takmer 35 miliárd eur a zamestnávala celosvetovo 155.000 ľudí.

Pôvodne švédska MTG vlastnila od roku 2005 do minulého roka polovicu v českej televízii Prima. Podiel predala spoločnosti Denemo Media Ivana Zacha a Vladimíra Komára. MTG je poprednou medzinárodnou skupinou zameranou na oblasť digitálnej zábavy. Značky z portfólia MTG zahŕňajú televízne a rozhlasové stanice, rovnako ako aktíva z oblasti digitálnej zábavy.