Galko dementoval tvrdenie Bielika z TA3, že ho nezdvíhal

Galko dementoval tvrdenie Bielika z TA3, že ho nezdvíhal

Bývalý minister obrany za SaS Ľubomír Galko si myslí, že je v TA3 na nepísanej čiernej listine. Od kauzy odpočúvania, kde bol odpočúvaný aj bývalý šéf TA3 Michal Gučík, bol pozvaný debatovať len raz, v diskusii Bielika nebol vôbec. AKTUALIZÁCIA

 

 


Aktualizácia 20. 5. V pondelok TA3 pozvala do relácie Ľubomíra Galka. Na začiatku relácie sa moderátor Peter Bielik ospravedlnil Galkovi za to, že v predchádzajúcej relácii hovoril, že ho chcel pozvať do relácie, ale ho Galko nezdvíhal. Divákom Bielik vysvetlil, že mu volal na starý telefón. Galko reagoval, že to je v poriadku a poznamenal, že teraz mu z TA3 pre istotu volali traja ľudia.
Následná diskusia už nebola veľmi ohľaduplná. Bielik žiadal vysvetlenie k odpočúvaniu novinárov a zamestnancov TA3. Galko to odmietol s tým, že odpočúvaná nebola televízia TA3 a pripomenul, že Bielik ho doteraz ani raz do diskusie nepozval a že v TA3 bol za posledné dva roky len raz v relácii Ľuby Oravovej.

 

Pôvodný článok 17. 5.: Vo štvrtok večer v Téme dňa na tému kauzy tunelovania v tajnej službe debatoval s Petrom Bielikom len súčasný minister obrany Martin Glváč (Smer). Ten sa sám moderátora opýtal, prečo nebol oslovený ku kauze aj bývalý minister obrany. „ Zrejme sa pánovi Galkovi štikúta už aj teraz, keď ho spomínate vy, ale muselo sa mu štikútať aj počas dnešného dňa. Niekoľkokrát sme mu telefonovali, niekoľkokrát sme sa ho snažili pozvať. Máme o tom aj záznam, bohužiaľ nezdvíhal telefón, nebolo to možné. Objavil sa na tlačovej konferencii, a potom už nebol dostupný," povedal vo vysielaní TA3 moderátor Peter Bielik.

„Chcel by som dementovať informáciu, ktorá odznela v TA3, že sa mi redaktor nemohol dovolať na moje telefónne číslo a nemohol ma pozvať do relácie Téma dňa," povedal dnes na úvod tlačovej besedy Ľubomír Galko. "Dnes som Bielikovi osobne zatelefonoval, aby som preveril toto tvrdenie. Zistili sme, že telefonoval na moje staré osobné telefónne číslo, ktoré som mal ešte pred vstupom do politiky, naposledy v roku 2009," povedal Galko pre Omédiách.com. „Od roku 2010 mám nové telefónne číslo, mám ministerský telefón, ktorý mi ostal, ako ma upratali z rezortu. Všetci novinári toto telefónne číslo majú a ho používajú. Mne ostáva len vyjadriť ľútosť, že sa redaktor nespýtal svojich kolegov, alebo že nezavolal hovorkyni strany, ktorá by mu číslo dala," dodal Galko.Tvrdí, že včera mu volali mnohí novinári, ktorým odpovedal, a tvrdí, že volal aj spätne na neznáme čísla.

Odporúčam aj: TA3 sa cez víkend zmenila na propagačnú brožúru svojho majiteľa

Od TA3 Galko čaká, že „v rovnakom vysielacom čase a v rovnakej vysielacej dobe odvysiela toto moje vysvetlenie. To by mohlo odštartovať korektnú spoluprácu medzi mnou a pánom Bielikom."

TA3 sme požiadali o reakciu na vyjadrenie Galka, ako aj odpovede na otázky, prečo nevolajú Galka do diskusii, a či odvysielajú jeho požiadavku. „Komplexné stanovisko TA3 pošleme v pondelok. Dnes Peter Bielik žiaľ nie je v práci, má dovolenku," napísala Antónia Račková zo spoločnosti PR Clinic, ktorá sa vyjadruje za televíziu.

Nie je to prvýkrát, čo sa Bielikovi nepodarilo zohnať Galka ani ďalších ľudí z opozície, ktorí sa o tom dozvedeli, až po odvysielaní relácie.