Fico a poslanci Smeru verejne protestujú proti Markíze

Foto: ÚV SR Foto: ÚV SR

"Televízia Markíza pri informovaní o mimoriadnej schôdzi k SPP profesionálne absolútne zlyhala a jednostranne informovala," píše sa vo verejnej výzve Úrad vlády SR a poslanecký klub SMERu-SD. Nepáči sa im, čo všetko o nočnom rokovaní odvysielala televízia.

 

 

Vo výzve, ktorú zverejnil tlačový odbor úradu vlády, sa píše, že Markíza kládla vo svojich príspevkoch dôraz na to, že rokovanie sa uskutočnilo v noci, čo bolo údajne porušením demokratických princípov. „Ani slovom sa však nezmienila o tom, že rovnako odvolávanie I. Radičovej v čase, keď bol SMER-SD v opozícii, sa konalo v noci a takisto nespomenula, že pri rozprave o voľbe generálneho prokurátora v predchádzajúcom volebnom období predseda NR SR R. Sulík nechal postaviť v pléne parlamentu televízory, na ktorých opozičným poslancom zo SMERu-SD stanovil časové limity ich vystúpení."

Smerákom sa nepáčila ani anketa s nespokojnými ľuďmi, ktorí sa nedostali na balkón NR SR, „aby mohli kričať na "zlú" vládu. "Ani slovom však nespomenula, že išlo o ľudí zorganizovaných politickou stranou OĽaNO, pričom jeden z týchto ľudí, ktorý bol už v minulosti odsúdený za násilie na ženách, počas aktuálnej schôdze brutálne napadol recepčnú národnej rady vo foyer, keď po nej hodil monitor z počítača."

Medzi ďalšími výčitkami je napríklad to, že televízia podrobne informovala o verzii poslanca Matoviča, že jeho a poslanca Viskupiča fyzicky napadli poslanci SMERu-SD. „Neuviedla, že z videozáznamu zverejneného v médiách jasne vyplýva, že ako prvý fyzicky zaútočil na poslanca SMERu-SD Valockého práve poslanec Matovič. Naopak, televízia spomínaný záznam zverejnila tak, aby začiatok incidentu nebolo vidieť."

Televízia pri téme alkoholu v parlamente využila ako hlavného moralistu poslanca Matoviča, ktorý kritizoval poslancov SMERu-SD za to, že údajne boli pod vplyvom alkoholu. "Neuviedla však, že v minulom volebnom období sa sám poslanec Matovič priznal, že požíval alkohol v priestoroch NR SR, pričom musel prespať priamo v jej priestoroch, prikrytý kabátom."

Absolútne jednostranne podľa výzvy televízia informovala aj o samotnej podstate transakcie v spoločnosti SPP.  Televízia informovala o tom, že jedinou istotou, ktorú máme je, že "Štát, teda daňovníci, musia začať splácať straty v SPP". Už ale nespomenula, že zo štátneho rozpočtu na túto transakciu nepôjde ani cent.

Odporúčame aj: JOJ a ďalšie médiá si J&T na vládnom materiáli "nevšimli"

Odporúčam aj: TA3 vytvorila priestor pre monológ Roberta Fica, o kauze SPP diskutuje sám

„Všetky uvedené informácie mala redakcia spravodajstva televízie Markíza k dispozícii, napriek tomu všetky svoje reportáže urobila jednostranne a nevyvážene, v absolútnom súzvuku s opozičnou rétorikou," končí sa vo výzve.

Markíza a RTVS informovali od začiatku kauzy SPP a podozrenia o vplyve oligarchov na dôležité rozhodnutia v štáte výrazne podrobnejšie ako TA3 a JOJ, ktorá je personálne prepojená na finančnú skupinu J&T.

Požiadali sme o stanovisko televíziu Markíza.

 

Pred 15 rokmi bojoval Robert Fico za nezávislú Markízu