Súťaž X Faktor bude prvýkrát aj na Slovensku

Súťaž X Faktor bude prvýkrát aj na Slovensku

Televízia JOJ už nebude preberať len americkú verziu známej speváckej šou, ale prinesie aj vlastnú slovenskú.

 


Slovenskú verziu speváckej šou prinesie už na jar 2014 televízia JOJ. „Veľmi sa tešíme, že práve TV JOJ bude prvou televíziou na Slovensku, ktorá tento formát ponúkne svojim divákom. Zárukou veľkolepej šou bude aj režisér Jeffo Minařík, ktorý pre nás už štvrtý rok vyrába najsledovanejší formát na slovenskom trhu - Česko Slovensko má talent," povedal generálny riaditeľ JOJ Group František Borovský.

 Pred pol rokom sa Jaro Slavik pochválil na Twitteri stretnutím so Simonom

Prvýkrát sa súťaž X Factor producenta Simona Cowella vysielala v roku 2004 vo Veľkej Británii. V súčasnosti je vo viac ako 47 krajinách sveta.

Aktuálnu sériu v krajine jej vzniku, vo Veľkej Británii, sleduje viac ako 10 miliónov divákov. Ani konkurenčné projekty jej silné meno neoslabili.

Víťaz najlepšej speváckej šou získa okrem nahrávacej zmluvy výhru, ktorá mu skutočne zmení život. Pravidlá sú jednoduché – prihlásiť sa bude môcť každý bez ohľadu na vek, a to prostredníctvom internetových stránok televízie.

Prvú sériu šou v USA v roku 2011 sledovalo viac ako 12 miliónov Američanov a boli pri tom aj slovenskí diváci prostredníctvom televízie PLUS.