RTVS po faux pas s titulkom postavila vedúceho vydania mimo službu

RTVS po faux pas s titulkom postavila vedúceho vydania mimo službu

Výstrelok s nesprávnym titulkom o tom, že Ján Čarnogurský je za sobáše gayov, má dnes v RTVS dozvuky.


Podľa informácií Omédiách.com vedenie RTVS postavilo vedúceho vydania včerajších Správ RTVS Tomáša Hudáka mimo službu.

RTVS odmietla túto informáciu komentovať.

„RTVS sa v danej veci prakticky okamžite ospravedlnila, ešte počas vysielania hlavnej spravodajskej relácie. Hrubou chybou editora sa do vysielania dostal nepravdivý titulok. Túto hrubú chybu prirodzene budeme interne riešiť," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Dominika Šulková.

"Štábu pána Čarnogurského sa RTVS naviac aj osobnou formou - prostredníctvom telefonátu ospravedlnila, čo druhá strana akceptovala," dodala.

Podrobnosti: RTVS si vystrelila z Čarnogurského

V utorok večer pri reportáži redaktorky Zuzany Hanzelovej o kandidatúre Jána Čarnogurského za prezidenta SR bol takýto titulok: „Čarnogurský chce legalizovať sobáše gayov." Čarnogurský nič také v svojom programe nemá, ani nič také na tlačovej besede nepovedal.

Čarnogurský: Chyba RTVS mi mohla poškodiť a nemusela byť náhodná

Ján Čarnogurský to neskôr sám komentoval vo svojom stanovisku: "Celú situáciu vnímam s úsmevom, pretože ľudia poznajú môj názor na túto tému. Rozhodne sa nemienim teraz stavať do pozície ublíženého, či nahnevaného," napísal. Myslí si, že táto chyba mu naozaj mohla poškodiť a naozaj nemusela byť náhodná. "No rozhodne nechcem pokračovať v týchto špekuláciách. Prijal som ospravedlnenie od RTVS už včera a verím, že naozaj išlo iba o neprofesionalitu a nie o zámer. Sme ľudia, treba vedieť zvážiť, kedy ísť do konfliktu a kedy nie."

A ďalej píše, "ak budem celú vec vyhrocovať a žiadať, aby RTVS vyvodila dôsledky, bude to mať za následok azda iba to, že niekto so "zmyslom pre humor" príde o prácu, aj keď by ju mal vykonávať tak, aby sa takéto veci nestávali."