Klan na JOJ nečakane končí. Ani druhý pokus nevyšiel

Klan na JOJ nečakane končí. Ani druhý pokus nevyšiel

V septembri prežil denný seriál Klan tri časti. JOJ ho vtedy stiahla, prerobila, nasadila nie veľmi korektnú kampaň, no nepomohlo to. Seriál prežil len do času, kým Markíza neprišla s Chlapi neplačú.

 


Televízia JOJ zverejnila nečakanú zmenu programu. Klan už od dnešného večera (streda 29. januára) v programe televízie nie je a nebude ani najbližšie dni. Presúva sa do rovnakého programového okna na Plus, na miesto, kde o 18:10 boli reprízové časti seriálu Kosti. Pokračovať bude 24 dielom.

Namiesto Klanu pôjde na JOJ Súdna sieň (o 18:00).

Seriál Klan po neúspechu na jeseň bol jednou z hlavných noviniek JOJ aj v januári. Prvý diel upraveného seriálu Klan – mal pola údajov PMT/TNS SK v kategórii 12-54 trhový podiel 11 percent, čo bol podpriemer stanice. Proti Klanu šli najprv na Markíze mnohokrát reprízovaní Susedia, čo Markíze stačilo aby porážala novinku konkurencie.

Foto: JOJ

Od pondelka vrátila Markíza na obrazovku Chlapi neplačú. Druhá séria má trhový podiel nad 30 percent. S návratom Chlapi neplačú si Klan posledné dva dni pohoršil. Klan preto na JOJ končí, o presune na Plusku informuje JOJ na svojom webe.

Štart Klanu v januári bol slabší, ako v septembri. Prvý pilotný diel mal v septembri sledovanosť 17,8 percent. Po troch dieloch ho televízia stiahla.

Viac o prvom štarte: Klan prežil len tri dni

JOJ si na novom štarte dala záležať. Seriál prepracovala, mierne premenovala na Klan - V dobrom aj zlom a nachystala mu výraznú kampaň, kde tvrdila, že Klan je jediný slovenský seriál, vysielaný v januári. Čo nebolo pravda, vlastný nový seriál Klan priniesla aj RTVS.

Viac: JOJ promovala Klan nepravdivou upútavkou