Komentátorský tím Formuly 1 je už známy

Komentátorský tím Formuly 1 je už známy Ilustr.foto Markíza

Formula 1 začína v marci, vysielať sa bude na športových kanáloch Sport1 HD a Sport2 HD, ktoré vlastni práva na najbližšie tri ročníky.

 

 

Vysielateľ avizuje viacero noviniek: prenosy v HD kvalite, dvojjazyčný komentár, analýzy zo štúdia a on-site reportéra, ktorý sprostredkuje inside informácie priamo z dejiska pretekov.

Priamo v štúdiu bude preteky komentovať dvojica automobilových pretekárov, Štefan Rosina spolu s Janom Charouzom. Slovenským komentátorom bude Štefan Eisele (v ČR bude komentovať T. Richtr). Súčasťou tímu je aj Ondřej Voršilka, ktorý bude prinášať reportáže a vstupy priamo z dejiska Veľkých cien.

„Všetci komentátori budú pravidelne reagovať na divácke dotazy na facebooku SportTV a blogu Sport1 HD a Sport2 HD na webe televízie," píše spoločnosť v tlačovej správe.

Štefan Rosina - štúdiový analytik, spolukomentátor
Bol jedným z najúspešnejších slovenských automobilových pretekárov, v seriáli MS Porsche Cup odjazdil kompletných sedem sezón na okruhoch, kde sa jazdili preteky Formule 1. Jeho najlepším výsledkom v kariére bola bronzová pozícia v celkovom hodnotení šampionátu v roku 2009 za tím Walter Lechner Racing.

Štefan Eisele - komentátor
Redaktor zo športového spravodajstva Markízy, kde posledné dva ročníky spolukomentoval F1 a viedol niektoré priame prenosy a štúdio pred začiatkom veľkých cien.

Tomáš Richtr - hlavný (štúdiový) moderátor a komentátor
 Formuli 1 sa začal profesne venovať v roku 1998, keď prispieval na novo vznikajúce spravodajské weby.
Jeho hlas bolo možné prvý raz počuť pri národných pretekoch ČR alebo pretekoch DTM, GT alebo WTCC na Automotodrome. V televízii moderoval šampionáty IndyCar, Le Mans, F3000 i A1 GP.

Jan Charouz - štúdiový analytik, spolumoderátor
Začal pretekársku kariéru v siedmich rokoch na motokárach triedy Comer 80, v ktorých súťažil päť rokov. V roku 2000 prestúpil do triedy ICA-J a vo svojej druhej sezóne získal tretie miesto v medzinárodnom šampionáte Českej republiky. V roku 2002 pretekal v triede Ford Fiesta v Medzinárodných majstrovstvách Českej republiky v pretekoch automobilov na okruhoch. Spoločne s Erikom Janišom skončili prví a stali sa najmladšími majstrami v histórii šampionátu.

Ondřej Voršilka - on-site redaktor
Pôsobí na Sport1 HD a Sport2 HD už niekoľko rokov, prinesie fanúšikom novinky priamo z miesta diania Veľkej ceny.