Markíza spúšťa novú TV Markíza International

Markíza spúšťa novú TV Markíza International Ilustr. foto: Markíza

Televízia Markíza dnes ohlásila spustenie novej televíznej stanice.

 

 

Tá odštartuje v susednej Českej republike pod názvom Markíza International, neprinesie nič nové. Ponúkať bude tradičné formáty zo skupiny TV Markíza. "Už začiatkom budúceho roka prinesie divákom v Českej republike to najlepšie z produkcie najsilnejšej televíznej skupiny na Slovensku - skupiny Markíza," avizuje v tlačovej správe Markíza.

 

Programová ponuka stanice Markíza International bude koncipovaná podobným spôsobom ako štruktúra televízie Markíza využívajúc všetky programy z portfólia vlastnej tvorby, u ktorých skupina vlastní licenciu pre vysielanie mimo územia Slovenska.

Viac: Pozrite si, hlavné formáty novej Markíza International

Dnes ohlásila spustenie Nova International na Slovensku aj skupina Nova. S televíziou Markíza majú spoločného vlastníka - spoločnosť CME.

Viac: TV Nova spúšťa na Slovensku televíziu

„Sme veľmi radi, že môžeme divákom v Českej republike priniesť to najlepšie zo Slovenska od Hornej Dolnej až po Cuky Luky. Markíza International bude predstavovať všetky farby televízie - humor, romantiku, napätie, reality show, talentové programy, ale aj kvalitné spravodajstvo a publicistiku. Je to stanica pre celú rodinu," povedal generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele.

Začiatok testovacieho vysielania Markíza International plánuje televízia na január 2016 a televízni diváci si ju budú môcť vychutnať v HD kvalite.