V Česku spúšťajú vlastné O 5 minút 12

V Česku spúšťajú vlastné O 5 minút 12 Foto: Nova

Dlhoročná diskusná relácia Slovenskej televízie O 5 minút 12 bude mať českú obdobu.

Televízia Nova začne od nedele 29. októbra vysielať politický diskusný program Za pět minut dvanáct. Moderovať ho bude Martin Čermák, ktorý je jedným z moderátorov hlavnej spravodajskej relácie Novy Televizní noviny. Vyplýva to zo zverejneného televízneho programu. Upozornil na to web Mediář.

Diskusný program bude mať dĺžku hodinu a 20 minút a začínať by mal o 11:55, podobne ako slovenská relácia. Nova ho nasadí proti Otázkam Václava Moravca v Českej televízii a Partii Terézie Tománkovej na Prime.

Čermák je od konca roku 2021 jedným z moderátorov hlavnej spravodajskej relácie Novy Televizní noviny, vo dvojici s Veronikou Petruchovou. Predtým uvádzal Športové noviny a od roku 2018 bol aj vedúcim vydania. Pôvodne mal nový diskusný program Novy uvádzať Pavel Štrunc, ktorý ale z Novy odišiel.

Nova v minulosti vysielala v nedeľu politickú debatu Sedmička, predtým sa program volal Sedm čiže 7 dní. Moderovali ich postupne Ján Vávra, Jána Bobošíková, Michaela Jílková, Martin Veselovský a Jitka Obzinová.