Počet nových predplatiteľov Netflixu znovu prekonal odhady

Počet nových predplatiteľov Netflixu znovu prekonal odhady

Streamovacej platforme Netflix pribudlo v prvom štvrťroku 9,33 milióna predplatiteľov, teda takmer dvakrát viac, než sa čakalo. Firma ale očakáva slabší rast tržieb ako analytici. Jej akcie preto najskôr po zverejnení hospodárskych výsledkov pridali zhruba tri percentá, avšak následne štyri percentá stratili.

 

Netflix oslavuje úspech vďaka prísnejšiemu postupu voči zdieľaniu prihlasovacích hesiel. Prekonať odhady o počte nových užívateľov sa firme podarilo druhýkrát za sebou. Na konci marca si jej služby predplácalo 269,6 milióna zákazníkov.

Vedenie spoločnosti ale vyzvalo investorov, aby sa ako na kľúčové finančné ukazovatele zamerali skôr na tržby a prevádzkové marže než na predplatiteľov. Firma uviedla, že počnúc prvým štvrťrokom roku 2025 prestane vykazovať prírastky predplatiteľov každý štvrťrok a namiesto toho ich bude oznamovať iba pri dosiahnutí významných míľnikov. Analytici uviedli, že toto rozhodnutie pravdepodobne investorov rozladí.

Pre aktuálny štvrťrok Netflix predpokladá tržby 9,49 miliardy dolárov, zatiaľ čo analytici očakávali 9,537 miliardy USD. Zisk na akciu za január až marec dosiahol 5,28 USD oproti 2,88 USD o rok skôr. Tržby Netflixu v tomto období, keď služba uviedla tituly ako sci-fi seriál Problém troch telies a kriminálny thriller Griselda, vzrástli o 14,8 percenta na takmer 9,4 miliardy dolárov.