Nová vianočná reklama Erste Group: Obľúbený sob Rudolf sa vzoprel očakávaniam a plní si svoje sny (VIDEO)

Nová vianočná reklama Erste Group: Obľúbený sob Rudolf sa vzoprel očakávaniam a plní si svoje sny (VIDEO) Reprofoto spot Slovenskej sporiteľne

Ani jedna snehová vločka, ale zato kopa piesku. Tohtoročná vianočná reklama Erste Group je prekvapivo iná. Hlavným hrdinom spotu je jedna z najobľúbenejších vianočných postavičiek na svete, sob s červeným nosom Rudolf. V najnovšej reklame Erste Group však opustil severný pól a všetky vianočné povinnosti, aby sa venoval niečomu úplne novému: rodeu. Rudolf tým dokazuje, že si verí a je pripravený vzoprieť sa očakávaniam, aby si splnil svoje sny.

Vianočné reklamy Erste Group počas uplynulých piatich rokov majú viac ako 260 miliónov videní a 28 ocenení v reklamnom priemysle. Po ježkovi (2018), čmeliakoch (2019), skladateľovi Edgarovi (2020) a budúcom otcovi Jakubovi (2021), #verimevovianoce (2022) je Rodeo Rudolf šiestou medzinárodnou vianočnou reklamou, ktorú skupina Erste Group vytvorila.

Online reklama, ktorá trvá 64 sekúnd, bola natočená vo westernovom štýle zápolenia v rodeu, v texaskom prostredí. No namiesto koňa na pieskom pokryté pole vyskakuje Rudolf, ktorého sprevádza špeciálne skomponovaná country verzia piesne nesúca jeho meno. Počas rodeo jazdy svojho života Rudolf nakoniec zhodí jazdca zo svojho chrbta a hrdo sa teší z potlesku v aréne – podporeného jasným posolstvom: Môžeš byť tým, kým chceš, stačí si veriť. #buducnostjevasa

„Odváž sa splniť si svoje sny – bez ohľadu na to, aké veľké sa ti na prvý pohľad môžu zdať! Naša najnovšia vianočná reklama prináša posolstvo #believeinyourself prekvapivým a veselým štýlom. Nečakaným spôsobom vyvoláva nové emócie a prináša posolstvo: „Si tým, čím chceš byť!“ hovorí Nina Pentek, riaditeľka Group Brand Management & Communications v Erste Group.

Rovnako ako v prípade predchádzajúcich vianočných reklám Erste Group za kreatívu opäť zodpovedá Jung von Matt DONAU, tentokrát v spolupráci so štúdiom Sonntag Studio. Réžie tohtoročnej reklamy sa opäť ujala dvojica Dorian a Daniel zo Zauberbergu spolu s umelcami VFX z produkčnej spoločnosti The Mill.Tvorcovia dodávajú, že pri natáčaní reklamy nebolo ublížené žiadnemu zvieraťu; sob je kompletne animovaný počítačovou technológiou.

Vizitka kampane:
Client: Erste Group Bank AG
Head of Group Brand Management: Nina Pentek
Advisor: Martin Radjaby-Rasset
Group Brand Management: Daniel Ratzenböck, Juraj Flimel
Agency: Jung von Matt DONAU / Studio Sonntag
CD: Mike Nagy
Copywriter: Eva Zefferer
Art Director: Christopher Eder
Client Service: Carmen Havranek, Anamarija Stojic
Production: Zauberberg Berlin (Dorian and Daniel)
Postproduction: The Mill London
Music & Sound: Supreme Music Berlin & Kraatz Studios