Kto je kto v seriáli Prokurátorka (FOTO)

Kto je kto v seriáli Prokurátorka (FOTO) Foto: JOJ

Od šiesteho septembra prináša JOJ nový seriál Prokurátorka, ktorý vznikol inšpiráciou skutočných káuz prokurátora JUDr. Jána Šantu, ktorý je spolu so scenáristkou a režisérkou Valeriou Schulzovou a dramaturgičkou Katkou Gažovou Bachovou podpísaný pod námet seriálu. Dej dotvára výber skúsených hercov. Pozrite sa, v akých postavách sa predstavia:

Prokurátorka Sára Wolfová (Zuzana Mauréry)

Pracuje na krajskej prokuratúre. Sledujeme prípady, ktoré vyšetrujú pod jej dozorom vyšetrovatelia. Je prísna, má pochopenie pre ľudské slabosti, no v práci vyžaduje profesionalitu a je presvedčená o tom, že osobné veci do práce nepatria. Koordinuje stratégiu výsluchov, kvôli čomu sa niekedy dostáva do konfliktu s Bartošom, s ktorým má komplikovaný osobný vzťah. Súvisí aj s jej nezvestným manželom a dlhodobým kriminálnym prípadom, ktorý sa vinie celým seriálom.

Major Viktor Bartoš (Lukáš Vaculík)

Foto: JOJ

Na čele tímu vyšetrovateľov kriminálneho oddelenia stojí major Viktor Bartoš, ktorého stvárni český herec Lukáš Vaculík. Viktor je starý mládenec, ku ktorému má Sára veľmi blízko, no predovšetkým sa pracovne rešpektujú. Je veľmi ležérny a pôsobí ako pohoďák, ak však ide do dutého, vie pritvrdiť.

Andy Kulajová (Dominika Morávková)

Foto: JOJ

Sympatickú herečku Dominiku Morávkovú si diváci TV JOJ obľúbili v seriálovej Nemocnice. Z role zdravotníčky sa na chvíľu presunie do vyšetrovateľky Andy Kulajovej. Najmladšia členka oddelenia je veľmi cieľavedomá. Rada by sa kariérne dostala vyššie. Je ambiciózna a uspokojuje ju, keď odhalí klamstvo alebo usvedčí páchateľa. V súkromí však prežíva veľké trápenia s partnerom.

Nadporučík Ida Vámosy (Marta Potančoková)
Foto: JOJ

​Ďalšou vyšetrovateľkou je postava Idy Vámosy, ktorú stvárni herečka Marta Potančoková. Jej postava má veľkú rodinu, preto veľmi ťažko znáša, ak sa riešia prípady, kde sú zasiahnutí maloletí. Vie byť poriadne prísna a ísť za pravdou za každú cenu. Je najpraktickejšia a najakčnejšia členka tímu s dlhoročnými skúsenosťami. Starostlivosť o rodinu ju vytrénovala v multitaskingu a schopnosti neplytvať časom a energiou. Jej silnou stránkou je odhaliť klamstvo a manipuláciu.

Nadporučík Samo Vychodil (Ivan Martinka)

 Foto: JOJ

​Tím vyšetrovateľov dopĺňa skúsený IT-čkár Samo Vychodil. Toho stvárni v seriáli Ivan Martinka, ktorý je známy tiež ako bábkoherec, no diváci si ho môžu pamätať z nejedného televízneho projektu. Postava Sama je veľmi dôležitá, ak treba vypátrať o možných páchateľov informácie, ktoré o sebe sami nechcú prezradiť. Skúsený IT-čkár a jeho služby sú počas vyšetrovania mimoriadne dôležité. Žije sám, je nezadaný, práca ho baví. Je veľmi dobrý kriminalista a neustále sa vzdeláva v oblasti nových informačných technológií.