Dotácia Fica pre časopis Michelka je výsmechom všetkým občanom

Dotácia Fica pre časopis Michelka je výsmechom všetkým občanom Ilustr. foto: Facebook Robert Fico

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje dotáciu premiéra Roberta Fica pre časopis poslanca Michelka z SNS za nezodpovedné míňanie peňazí daňových poplatníkov a za snahu Fica kupovať si lojálnosť SNS.

 

„Dotácia 20 000 eur pre časopis poslanca Michelka z SNS je viac, ako zarobí priemerný Slovák za rok. Dotáciu premiéra mohlo využiť množstvo obcí, ktoré potrebujú modernizovať či opraviť budovy, cesty či chodníky. A nie časopis, v ktorého vedení je dobre zarábajúci poslanec," hovorí predseda SaS Branislav Gröhling.

„Vyzerá to tak, že Fico sa neustále snaží kupovať si lojálnosť SNS. Najprv ponúkol Dankovi post šéfa parlamentu a teraz si kupuje SNS cez peniaze daňových poplatníkov," uviedol Gröhling. SaS tiež upozorňuje na to, že časopis Literárny týždenník vo svojich textoch podporuje novelu z dielne SNS. Tá presunie rozhodovanie o dotáciách na podporu umenia z rúk 70 odborných komisií do rúk 8 politických nominantov SNS a ministerky Šimkovičovej.

„Je úsmevné, keď premiér Fico pred kamerami hovorí o svojom sociálnom cítení. A mimo kamier nepoužije peniaze zo svojej rezervy na pomoc núdznym, ale na to, aby dotoval časopis, ktorý ospevuje kroky jeho vlády. Je to iba ďalší dôkaz toho, ako Smer predstiera sociálnu politiku," uzavrel predseda SaS.

Podľa tímlídra strany SaS pre kultúru Reného Paráka je konanie celej vlády voči kultúrnej obci absolútne neúctivé. „Pomáhajú tým, ktorí sú im po chuti. Tí, ktorí vyjadria slobodný názor a akýkoľvek náznak kritiky, sú predvolávaní na výsluchy ako za čias normalizácie,“ uzavrel René Parák v kontexte diania okolo herca Ľuboša Kostelného.