Nový sériál Málo mě znáš prinesie nový pohľad na Ivetu Bartošovú

Nový sériál Málo mě znáš prinesie nový pohľad na Ivetu Bartošovú

Do ponuky streamovacej služby Voyo pribudne už túto nedeľu 7. apríla 2024 nový trojdielny dokument Málo mě znáš, ktorý prinesie nový pohľad na život a kariéru Ivety Bartošovej od osemdesiatych do nultých rokov.

O necelý mesiac neskôr, v sobotu 4. mája 2024, odvysiela tento výnimočný projekt aj TV Markíza, vyvrcholí tým špeciálne uvedenie dvoch sérií úspešného Voyo Originálu Iveta na televíznej obrazovke.

Málo mě znáš sa v troch epizódach zameria na cestu sebavedomého, talentovaného a spočiatku neskúseného dievčaťa z Frenštátu pod Radhoštěm do veľkého sveta, na éru pod umeleckým vedením Ladislava Štaidla a na obdobie, keď sa Iveta Bartošová z jeho vplyvu postupne vymaňuje a etabluje sa v jednom z najúspešnejších muzikálových predstavení našej histórie. Dokument tiež odkrýva príčiny Ivetinho následného ústupu z verejného života a okolnosti záveru jej života.

„Domnievam sa, že ten najzásadnejší rozdiel nachádzame v tom, že príbeh Ivety Bartošovej predtým rozprával bulvár a predovšetkým muži. My ho, naopak, prerozprávame najmä prostredníctvom žien alebo ľudí, ktorí nemajú dôvod na jej tragédii parazitovať,“ približuje Málo mě znáš režisér Tomáš Klein a dodáva: „Zaujíma nás preto napríklad pohľad Michala Penka, ktorý nastúpil do šoubiznisovej mašinérie spolu s Ivetou a zažil si jej temnú stránku vrátane pádu na samotné dno. Alebo Terezy Pergnerovej, ktorá si prešla extrémne náročnou životnou cestou. To sú ľudia, ktorí môžu nahliadnuť na nástrahy šoubiznisu kriticky a zároveň majú obaja k Ivete silný vzťah.“

Málo mě znáš pre Voyo a televízie Markíza a Nova pripravila oceňovaná produkčná spoločnosť Barletta Productions na čele s producentmi Majou Hamplovou a Matějom Chlupáčkom. Kreatívnym producentom za Voyo je dvojnásobný držiteľ Českého leva Matěj Podzimek.

„Počas práce na minisérii Iveta sme postupne zisťovali, že životný príbeh obľúbenej speváčky v sebe skrýva ešte jeden. Dal by sa nazvať - ​​pravidlá šoubiznisu -, prípadne - aká je cena za slávu. Z konkrétneho osudu náhle zreteľne vystupoval princíp, spoločný menovateľ. A síce nátlak, ktorému je vystavený každý umelec, ktorý dosiahne určitý stupeň popularity. Stupeň, kedy sa z človeka stáva značka, alebo ešte presnejšie verejný majetok,“ hovorí k Málo mě znáš Matěj Podzimek.

„Počas práce na seriáli Iveta a Málo mě znáš som sa stretla s mnohými odsudzujúcimi názormi. Vážne robíte seriál o Ivete Bartošovej, a k tomu dokument, pýtali sa ma,“ hovorí producentka Maja Hamplová, ktorá sa ako kastingová režisérka podieľala aj na minisérii Iveta. „Tá odpoveď je teraz na konci oveľa jednoduchšia, než bola na začiatku. Pretože ľudia, ktorí zažívali hlboké zlyhania, pochybnosti o sebe samých, strach a osamotenie, majú byť počuť. Pre nás všetkých, ktorí sme počúvali jej hudbu, aj pre tých z nás, ktorí sa smiali, keď sa blížil jej koniec, je dobré vidieť, že pod tým všetkým je jedna bytosť. Žena, matka, malé dievča, ktoré už nedokázalo nájsť cestu von. A my to máme vedieť, pozrieť sa do nej a čeliť tomu, na čom nesieme spoluvinu. Iveta mala dostať svoj hlas, ktorého sa jej za jej života nedostalo,“ dodáva Hamplová.

Trojdielny dokument Málo mě znáš nájdu diváci na Voyo už v nedeľu 7. apríla 2024. TV Markíza ho uvedie o necelý mesiac neskôr, v sobotu 4. mája 2024.