Kuffa opakovane označil novinárku Denníka N hanlivými pomenovaniami (VIDEO)

Kuffa opakovane označil novinárku Denníka N hanlivými pomenovaniami (VIDEO) Reprofoto Facebook Filip Kuffa

Na článok Denníka N o tom, že Správu TANAP-u ovládli Kuffovci a ovplyvňujú aj odborné rozhodnutia národného parku, reagoval v piatok štátny tajomník Filip Kuffa (za SNS) videom s vulgárnymi útokmi na reportérku Soňu Mäkkú, autorku článku a aj na bývalé vedenie ministerstva.

Kuffa je presvedčený, že článok je reakciou na to, že jeho strýko, kňaz Marián Kuffa, v prezidentských voľbách podporil jedného z kandidátov.

Slovné útoky Kuffu na redaktorku odsúdila poslankyňa PS Tamara Stohlová a Martina Holečková z KDH. „Odvahu však zjavne preberá od svojho šéfa Tomáša Tarabu, ktorý len niekoľko dní predtým urobil terč z herečky Zuzany Fialovej. Ich kolega Huliak, známy mizogýnnymi vyhláseniami, zase dehonestujúco obhajoval zmenu premlčacích lehôt pri znásilnení. Táto koalícia nenávidí ženy. Osobné útoky a znevažujúce vyjadrenia na adresu žien – političiek, novinárok, známych osobností používajú politici naprieč napätou vládnou koalíciou,“ povedala vo vyhlásení na sociálnej sieti Stohlová. 

„Predstavitelia SNS sa síce neskrývajú za karafiáty na oslavách MDŽ ako páni Fico a Blaha. To však nič nemení na tom, že nenávisť k ženám sa stáva spájajúcim motívom tejto koalície, možno už aj jediným. A to musíme jasne a nahlas odsúdiť,“ dodala Stohlová.

„Ide v šľapajách svojho straníckeho šéfa Tomáša Tarabu a tam, kde absentujú argumenty, prichádzajú na rad osobné urážky a znevažovanie žien. Žiaľ, dostali sme sa do stavu, že tí, ktorí sa najviac zaštiťujú kresťanstvom, namiesto lásky šíria nenávisť, strach a nehanbia sa urážať ženy,“ povedala Holečková z KDH. „Úprimne ma fascinuje, ako sa niektorí politici vládnej koalície správajú k ženám. Verím, že to ako spoločnosť odsúdime a takéto prejavy nebudeme tolerovať. Nie páni, nemôžete všetko. Vstúpte si do svedomia a začnite sa správať k ženám s úctou,“ dodala Holečková.

Na Kuffu reagovala aj publicistka Ľudmila Kolesárová: