Vedenie polície neprijateľne kryje Andreja Danka

Vedenie polície neprijateľne kryje Andreja Danka Ilustr. foto: Facebook Andrej Danko

Strana Sloboda a Solidarita je pobúrená oficiálnou správou polície, ktorá potvrdzuje, že Andrej Danko po zdemolovaní semaforu nefúkal. Udialo sa tak až po 15tich hodinách.

 

„Vedenie polície spolu s Andrejom Dankom odkazuje verejnosti, že je úplne normálne po nehode odísť z miesta činu a skrývať sa. Dychovú skúšku totiž môžete absolvovať až po vytriezvení. Presne takto sa totiž vracia éra „našich ľudí“. Je absolútne neprijateľné a zarážajúce, ako postupovala polícia v súvislosti s nehodou Andreja Danka. Sme veľmi zvedaví, ako sa zachová teraz Peter Pellegrini, ktorý Dankovi odkazoval, že by mal vyvodiť politickú zodpovedať. Či sa Pellegrini postaví za svoje slová alebo opäť raz stiahne chvost,“ uviedol predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling.

Navyše, podľa oficiálnej správy bola polícia posledná, ktorá vodiča Andreja Danka po nehode vypátrala. Polícia totiž tvrdí, že s podozrivým sa im podarilo skontaktovať až v piatok poobede. „O 14:30 bolo však už aj mediálne známe, kto mal autonehodu. Andrej Danko dával rozhovory napríklad televízii JOJ, reagovali aj všetky politické strany a sám Danko na sociálnych sietiach zverejnil z parlamentu video,” hovorí Juraj Krúpa.

Podľa kalkulačky alkoholu v krvi mohol Andrej Danko nafúkať 15 hodín po nehode nulu, aj keby vypil takmer celú fľašu tvrdého alkoholu. „Už v piatok sa objavili informácie, že sa mal Andrej Danko k prvej hliadke, ktorá ho vypátrala, správať vulgárne. Na základe pokynov ,z hora‘ sa potom mala stiahnuť a opätovne podpredsedu parlamentu kontaktovať až poobede. Čas dychového testu, ktorý polícia uvádza, tieto dohady viac potvrdzujú ako vyvracajú,” hovorí tímlíder strany SaS pre vnútornú bezpečnosť Juraj Krúpa.

Andrej Danko podľa SaS nemôže ďalej ostať podpredsedom NR SR a preto bude čeliť odvolávaniu.