Zákazníci DSI DATA nakoniec o Markízu neprídu

Zákazníci DSI DATA nakoniec o Markízu neprídu

Po oznámení Markízy o ukončení spolupráce s operátorom DSI DATA sa situácia zmenila. Šéfovia oboch spoločnosti dnes oficiálne oznámili, že sa dohodli a zákazníci operátora koncom novembra o ponuku Markízy a jej sesterských kanálov neprídu.

"Zástupcovia spoločností MARKÍZA - SLOVAKIA Peter Gažík a DSI DATA Rastislav Dravecký môžu spoločne ubezpečiť svojich divákov a klientov, že po tom, čo boli vykonané právne kroky, budú klientom DSI DATA všetky programové služby Markízy aj naďalej poskytované bez prerušenia aj po 30. novembri 2023," píšu spoločnosti vo vyhlásení.

V podobnej situácii je aj Antik Telekom, tam výsledky rokovaní nie sú známe.

Podrobnosti: Markíza odstúpila od zmlúv s operátormi ANTIK a DSI DATA

Spoločnosť MARKÍZA - SLOVAKIA začiatkom novembra oznámila, že odstupuje od zmlúv o distribúcii programových služieb so spoločnosťami Antik Telecom a DSI DATA.

Dôvodom odstúpenia od zmlúv boli podľa Markízy pretrvávajúce nedodržiavanie zmluvných podmienok zo strany DSI DATA.

"Odstúpenie považujeme za unáhlené a neodôvodnené, nakoľko naša spoločnosť obratom a písomne v máji 2023 reagovala na oficiálnu výzvu spoločnosti Markíza, navrhli a zaviedli sme dočasné opatrenie v zmysle požiadaviek spoločnosti Markíza na dobu vysvetlenia problému, no spoločnosť Markíza od mája na našu odpoveď oficiálne nereagovala," napísala vtedy v stanovisku spoločnosť DSI DATA.