S Attilom Véghom ukončila spoluprácu aj známa bagetéria, predchádzal tomu vulgárny rozhovor (VIDEO) Reprofoto CNN Prima News

S Attilom Véghom ukončila spoluprácu aj známa bagetéria, predchádzal tomu vulgárny rozhovor (VIDEO)

Novým hovorcom ministerstva zahraničných vecí je bývalý novinár Foto: MZV

Ministerstvo dnes predstavilo nového hovorcu.

 

 

Od stredu 10. decembra je novým hovorcom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR bývalý redaktor STV Peter Stano.
Nastupuje tak na pozíciu po Borisovi Gandelovi, ktorý sa stal Veľvyslancom SR v Dánskom kráľovstve.
Stano bol hovorcom rezortu diplomacie zastával už v rokoch 2009 a 2010. Následne pracoval v Bruseli na Stálom zastúpení Slovenskej republiky pri Európskej únii, odkiaľ prešiel do Európskej komisie (EK), kde sa stal prvým Slovákom na poste hovorcu EK s portfóliom rozširovania a susedskej politiky, ktoré viedol bývalý český eurokomisár Štefan Füle.

Peter Stano vyštudoval žurnalistiku, ako novinár pracoval 16 rokov v slovenských verejnoprávnych médiách – v Slovenskom rozhlase a Slovenskej televízii, v britskej BBC World Service, nemeckej Deutsche Welle a ako spravodajca pôsobil okrem iného v Sýrii.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 0917 66 00 65