Fico je s rozhovorom s novým šéfom Plus 7 dní mimoriadne spokojný, má byť prečo

Fico je s rozhovorom s novým šéfom Plus 7 dní mimoriadne spokojný, má byť prečo Foto: FB R. Fico

     

 

 

Nestáva sa často, že by premiér Robert Fico chválil novinárov, či sa dokonca tešil zo stretnutia s nimi. Na žiadosti viacerých denníkov o rozhovor odpovedá odmietavo.

V pondelok po rozhovore s novým šéfredaktorom Plus 7 dní Ivanom Čeredejevom netajil spokojnosť. Na facebooku zverejnil takéto avízo na rozhovor:

Spokojný má byť prečo. Takýto pohodičkový rozhovor by s ním Aktuality, SME, Nko, Trend, Týždeň, Braňo Dobšinský zo Slovenského rozhlasu či Braňo Závodský z Expresu neurobili.
Rozhovor Čeredejeva s Ficom s názvom Nenecháme do seba kopať je hlavnou témou nového vydania. Otázky vyzerajú ako z predvolebných novín Smeru.

Čeredejev sa pýtal na všeobecné veci, dával tak Ficovi priestor, aby hovoril, čo len chcel. Ten zopakoval výhrady k opozícii, kritikom či prezidentovi, ktoré hovorí pravidelne na svojich tlačových besedách. Jednoducho družná, nekonfliktná atmosféra, ktorú zakončil „smiech" premiéra.

V celom rozhovore som nenašla jednu otázku, v ktorej by Čeredejev výraznejšie odporoval premiérovi. Nikde žiadna otázka o podstatných kauzách Smeru a Fica. Žiaden Bašternák, žiadne dôvody odvolávania Kaliňáka. Ale napríklad na kondičku jeho psíka sa spýtal.

Proficovské je celé vydanie. Za Myšlienku týždňa si Plus 7 dní vybrala citát Roberta Fica a za Foto týždňa Fica s odchádzajúcim Maďaričom.

Pokračuje aj v komentári šéfredaktora, kde Čeredejev Ficovou rétorikou kritizuje prezidenta Andreja Kisku a jeho poradcov.

Smerovanie Plus 7dní s novým šéfredaktorom je jasné. Fico má konečne novinára, ktorý mu nedvíha tlak.