Šéf BUBO natočil video, v ktorom šíri strach zo smrti, len aby zarobil (VIDEO)

Šéf BUBO natočil video, v ktorom šíri strach zo smrti, len aby zarobil (VIDEO) Reprofoto youtube BUBO

Strach z ochorenia koronavírusom využívajú viacerí na svoj biznis. Niektorí poskupovali respirátory, aby ich teraz mohli za výrazne viac predávať, iní šíria paniku, aby si nahnali klientov. V tomto duchu sa v pondelok predviedol aj šéf Bubo Ľuboš Fellner.

 V niekoľkominútovom videu Fellner popiera bezpečnostné opatrenia rešpektovaných zdravotníckych organizácií a sám sa štylizuje za experta, prognostika a špecialistu na koronavírus, ktorý jediný pozná spôsob, ako sa pred touto "pliagou koronavírusu" zachrániť.

Tvrdí, že „na Slovensku bude v marci veľmi zle," že "napriek všetkým opatreniam, exponenciálne bude pribúdať počet nakazených a počet mŕtvych“ a hneď jedným dychom s úsmevom na tvári dodáva, že on, ako "vyštudovaný lekár", ktorého "cestovateľská medicína je dlhoročné hobby", pozná riešenie. „Poradím vám jednu vec, ktorú máte teraz urobiť. Nasaďte do lietadiel a  vyrazte do tepla, koronavírus neznáša teplo... . Kliknite si na www.bubo.sk vyberte si svoj zájazd a odleťte!" S tým, že je to podľa neho "rada, ktorú politici nemôžu chudobným poradiť, ale ja to elite, ktorá s Bubo cestuje, ponúknuť teda môžem."

Zároveň šíri hlúposti o tom, že na juhu sa ľudia nenakazia, čo nie je pravda, nakazení sú aj v južných krajinách. Naviac, práve letiská a cestovanie sa ukazuje ako jeden z hlavných zdrojov šírenia nákazy.

Vo videu pustil do sveta aj ďalšiu medicínsku hlúposť, keď tvrdí, že „keď ste silní, vyspatí a najedení, keď koronavírus okolo vás ide, tak vás nenakazí.“ Pretože  "dobre najedení, vyspatí a oddýchnutí" sú jeho sprievodcovia z cestovnej kancelárie a klienti, ktorí s nimi cestujú. „V malej skupine s tými najlepšími sprievodcami budete mať najlepšiu dovolenku a hlava vyfučí... A nebudete v tom najhoršom čase na Slovensku.“ 

Fellner už v minulosti viackrát prekvapil, keď ospevoval totalitný režim v Severnej Kórei. Tentokrát klesol ešte hlbšie. Šíri klamstvá a vyvoláva strach zo smrti, len aby zarobil.

Aktualizácia 10:35: Fellner zverejnil ďalšie video s názvom Ako som to myslel? Kým v prvom videu hovoril, že na koronavírus bude "exponenciálne pribúdať počet nakazených a mŕtvych", teraz hovorí, že koronavírus je "absolútna hlúposť a absolútne vymyslená vec." "Nikto z vás neochorie, pite lipový čaj s medom, nič sa vám nestane... Keď príde teplo, koronavírus zmizne a cestujte...," hovorí šéf BUBO.  

Aktualizácia 15:50: Obe videa boli z facebooku BUBO a aj youtube BUBO stiahnuté. Viacerých čitateľov pobúrili až natoľko, že ich aj nahlasovali obom sociálnym sieťam ako nevhodné.  "Ak došlo k nedorozumeniam a niekoho som sa nechtiac dotkol, ospravedlňujem sa vám," napísal Ľuboš Fellner na facebooku.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku