TA3 má nového lieblinga

TA3 má nového lieblinga Foto: Archív A.D.

Voľby sa blížia a ostatné strany môžu šéfovi národniarov Andrejovi Dankovi len ticho závidieť.

 

 

V TA3 vystupuje Danko ako všestranný polyhistor, právnik, vyjadruje sa k politike, referendu, elektrárňam, islamu. Moderátora Petra Bilika jeho tlačová beseda O hrozbe islamizmu nedávno nadchla natoľko, že ju TA3 nielen celú odvysielala, ale Bielik pozval Danka v ten istý deň aj do štúdia, aby svoje zahraničnopolitické analýzy zopakoval.

Neprejde týždeň, aby Danko nebol hosť diskusnej relácie. Moderátori sú k nemu úctiví, neskáču mu do reči. Dokonca v nedeľnej relácii V politike TA3 sa objavil hneď v dvoch reláciách po sebe. Ak to takto pôjde ďalej, divákom sa so značkou TA3 nebude spájať len Peter Bielik, ale aj Andrej Danko.

Prehľad diskusných relácií s Andrejom Dankom od začiatku roka:

15. marca – V politike (moderátor N. Dolinský), 22 rokov Slovenska
22. februára – V politike (Dolinský) Stratégia ľudských práv
19. februára - Téma dňa (P. Bielik) Stratégia ochrany ľudských práv
3. februára – Téma dňa (P. Belik) Veľká diskusia k referendu
31. januára – Tlačová beseda Andreja Danka O problémoch samospráv
25. januára - V politike (N. Dolinský) - Radikalizácia spoločnosti
18. januára – V politike (Ľ. Oravová) Predvolebný rok 2015
12. januára – Téma dňa (P. Bielik) Hrozba islamu?
12. januára – Tlačová beseda Andreja Danka na tému Hrozba islamizmu v Európe

SNS je jedna z mimoparlamentných strán a tie médiá do diskusií často nevolajú. Nielen preto, že mimoparlamentných strán je pomerne veľa, ale majú aj inú pozíciu. Na rozdiel od zástupcov vlády, či parlamentných poslancov koalície alebo opozície nemajú žiadnu zodpovednosť ani rozhodovacie právomoci. Čiže si tak len niečo porozprávajú. Ale, čo je pre nich dôležité, sú na obraze.

Pre porovnanie predseda mimoparlamentnej SMK (ktorá má podobnú podporu v prieskumoch ako SNS) József Berényi bol hosťom diskusných relácií TA3 podľa mojich zistení za posledný pol rok dvakrát. Danko minimálne 12 krát.  Nie vždy mala TA3 také nadšenie pre Danka. Predsedom sa stal už v roku 2012 no až posledné mesiace má v TA3 výraznejší priestor. Frekvencia sa výrazne zvýšila po Novom roku.


"Zástupcovia viacerých opozičných strán sú vo vysielaní televízie TA3 zastúpení rovnocenne a pravidelne sa zúčastňujú politických debát vo viacerých televíznych formátoch. Ich výber je ovplyvnený najmä aktuálnosťou témy, ktorej sa daná relácia vo vysielaní venuje. Napriek tomu, že televízia je napádaná, že je s niekým dohodnutá, radi by sme upozornili na fakt, že podľa relevantného prieskumu agentúry Medan.sk, boli vlani najčastejšími hosťami, napríklad v politickej relácii Téma dňa, páni Pavol Frešo a Ľudovít Kaník," reaguje TA3.

Odporúčam aj: TA3 s Ficom postúpila na vyšší level provládnej diskusie

Voľby sa blížia a o SNS sa hovorí ako o potenciálnych koaličnom partnerovi Smeru. SNS však bola donedávna v prieskumoch pod hranicou zvoliteľnosti. Sledovanosť TA3 síce nie je obrovská, no diskusie televízia niekoľkokrát opakuje, tlačové besedy tiež a asi úplne náhodné nie je aj prekrývanie politických tém Danka s témami, aké volí pri diskusiách TA3.