Vznikne spravodajský web Forum24, šéfredaktorom bude Šafr

Vznikne spravodajský web Forum24, šéfredaktorom bude Šafr Foto: Svobodné fórum

Internetový deník Svobodné fórum, který dva roky provozuje novinářské sdružení Free Czech Media, se příští rok 10. ledna rozšíří o platformu s doménou Forum24.

Půjde o zpravodajský web, uvedl dnes server Svobodné fórum. Forum24 bude obsahovat všeobecné denní zpravodajství, informace z ekonomiky, kultury a každodenní analýzy politické situace v ČR i ve světě. Šéfredaktorem webu bude dále Pavel Šafr.

"Je nepřijatelné, aby klíčová média, která mají veřejnosti zprostředkovávat kontrolu politické moci, patřila předsedovi nejsilnější politické strany a ministru financí. Tím je významně narušen jeden ze základních pilířů svobodné společnosti," uvedl Šafr. Proto je třeba usilovat o nová svobodná média, která žádné politické moci nepodléhají a nejsou ani pod vlivem zákulisních dohod českých oligarchů, dodal.

V projektu bude pracovat širší novinářská skupina včetně dosavadních autorů Svobodného fóra. Mezi klíčové spolupracovníky patří Bohumil Doležal, Jefim Fištejn, Jan Jandourek, Zdeněk Šarapatka, Václav Hubinger, Teodor Adamy a fotograf David Těšínský. Editorský a komentátorský tým tvoří Johana Hovorková, Vilém Besser, Jan Scheinost a Jakub Černý.

Forum24 bude provozovat nově založená komerční firma Forum24, a.s., jejímž jediným majitelem je Šafr. Finanční zajištění projektu má být výsledkem veřejné sbírky a úvěru, který se akciová společnost zavázala splatit ze svého podnikání.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.