O2 TV dnes spustila tenisový televízny kanál

O2 TV dnes spustila tenisový televízny kanál Foto: O2 TV

Česká digitální televize O2 TV dnes spustila sportovní stanici s názvem O2 TV Tenis. Letos nabídne 3800 hodin živých přenosů.

O2 to dnes oznámila v tiskové zprávě. Stanice bude vysílat 47 turnajů ženské série WTA, 14 turnajů mužského okruhu ATP a také lednový Grand Slam Australian Open. Nabídne až čtyři souběžně hrané zápasy.

"O2 TV Tenis je historicky prvním čistě tenisovým kanálem u nás. Je to unikát i v rámci evropského měřítka," uvedl výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay. Internetová O2 TV nejprve spustila vlastní kanál O2 TV Sport, loni v srpnu přidala O2 TV Fotbal a plánuje spuštění hokejového programu.

O2 TV Tenis zahájil vysílání přímými přenosy úvodních soubojů série WTA z čínského Šen-Čenu a z australského Brisbane. "Jen v lednu odvysíláme šest turnajů WTA, tři turnaje ATP a vše završí Grand slam Australian Open 2017. Co se týče ryze ženského okruhu WTA, tak se divák v tomto roce dočká více než 2000 zápasů přenášených živě, což je opravdu úctyhodné množství. Navíc vše poběží v multidimenzi, takže si každý může vybrat zápas podle sebe," dodal Kindernay.

Exkluzivní práva na okruh WTA O2 vlastní do konce roku 2019. Obsahují i Prague Open nebo finále Turnaje mistryň v Singapuru. Přenosy budou komentovat Jiří Baumruk, Jan Homolka, Libor Basík, Aleš Svoboda a Vojtěch Bidrman.

Digitální televize O2 TV má přes 250.000 aktivních set top boxů. Dalších 50.000 diváků sleduje vysílání pravidelně v restauracích čepující piva Plzeňského Prazdroje a Staropramenu. Počet zákazníků, kteří využívají O2 TV aktivně prostřednictvím webu nebo aplikace, dosahuje 350.000.

 

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.