V stredu začne vychádzať nový časopis Revue Forum

 V stredu začne vychádzať nový časopis Revue Forum Foto: Forum24

 

 

 

Nabídku společenských časopisů v Česku ve středu rozšíří měsíčník Revue Forum. Politicko-společenský magazín má být zaměřen na obranu liberální společnosti a právního prostředí. Bude ho vydávat společnost Forum 24, za kterou stojí novinářské sdružení Free Czech Media vedené bývalým šéfredaktorem Mladé fronty Dnes nebo Reflexu Pavlem Šafrem. Forum 24 to dnes sdělilo ČTK.

Časopis Revue Forum bude stát 49 korun. Ve středu se v trafikách objeví nulté číslo jako speciální vydání ke sněmovním volbám. Standardní první číslo pak vyjde po ukončení veřejné sbírky na crowdfundingovém portálu HitHit.cz 15. listopadu.

Podle Unie vydavatelů je nejčtenějším společenským titulem týdeník Nedělní Blesk, následuje týdeník Rytmus života a čtrnáctideník Epocha. Čtenost jim letos za první pololetí klesla. Nedělnímu Blesku čtenářů na vydání ubylo o šest procent na 535.000, u Rytmu života byl pokles o osm procent na 515.000 čtenářů a Epochy snížení o dvě procenta na 371.000 lidí.

Pokles zaznamenaly také nejčtenější zpravodajské týdeníky Květy a Reflex, a to o šest respektive pět procent. Časopisy Téma a Respekt na dalších místech naopak v letošním prvním pololetí počet čtenářů zvýšily.