Zo Streamu odchádza producent Kanceláře Blaník a šéfproducent Záhoř

Zo Streamu odchádza producent Kanceláře Blaník a šéfproducent Záhoř Foto: Stream.cz

  Seznam.cz na konci roku opustí šéfproducent video serveru Stream Lukáš Záhoř a producent seriálu Kancelář Blaník Milan Kuchynka z firmy Negativ.

 Kancelář Blaník ale po jejich odchodu ze Streamu nezmizí. Negativ a Seznam.cz pracují na přípravách filmu Prezident Blaník a dokončují nový seriál, který bude na Stream.cz uveden ještě během listopadu, informovala ČTK mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Spekulace o odchodu Záhoře a dalších lidí ze Streamu se objevily o víkendu na některých webech. Důvodem jsou prý neshody s vedením firmy. O odchodu údajně uvažují například i Kamil Bartošek alias Kazma nebo kuchař Roman Vaněk.

Seznam nabídl Záhořovi jinou pozici, ale šéfproducent ji nepřijal. "Lukáš pro Stream a vlastní obsah Seznamu udělal strašně moc a za to mu patří obrovský dík. Avšak médii proběhlo několik informací, které Seznam.cz poškozují a nejsou pravdivé. Naše spolupráce se společností Negativ neskončila, kancelář Blaník na Stream.cz zůstává i nadále," uvedl místopředseda představenstva Seznamu Pavel Zima.

Kuchynka potvrdil, že Negativ bude se Seznamem dál spolupracovat. "Mým odchodem, společně s Lukášem Záhořem, sice končí moje osobní práce na hrané tvorbě ve Streamu, ale nekončí spolupráce mezi Seznam.cz a společností Negativ na Kanceláři Blaník a filmu Prezident Blaník, kde je Seznam.cz koproducentem projektu," uvedl.

Obsahový ředitel Seznamu Igor Kalaš v současnosti za Záhoře hledá náhradu. "Dlouhodobě chci rozdělit roli šéfproducenta od provozních věcí. Kreativní část producentské práce by neměla být zatěžována rozpočtováním, vyjednáváním a dalšími provozními záležitostmi. Nového šéfproducenta už hledáme tak, aby mohl společně v tandemu s nastupujícím provozním šéfem Stream.cz realizovat novou strategii služby a posunout Stream zase dál, hlavně ve spolupráci s naší vznikající televizí. Aktuálně se bavíme s našimi interními tvůrci i s externími dodavateli a vysvětlujeme, že o spolupráci i nadále stojíme," dodal Kalaš.

Videa na Streamu v září sledovalo 2,4 milionu uživatelů. Server zaznamenal 20 milionů přehraných videí. Seznam.cz vedle toho loni na podzim vybudoval televizní studio a založil vlastní zpravodajskou redakci pro natáčení zpráv, reportáží a publicistiky. Nedávno získal licence na vysílání klasického TV kanálu, který by měl do konce roku zahájit vysílání.