Babiš slovne napadol redaktorku DVTV, teraz sa jej ospravedlnil

Babiš slovne napadol redaktorku DVTV, teraz sa jej ospravedlnil Foto: DVTV

 

Český premiér v demisii Andrej Babiš (ANO) sa dnes ospravedlnil redaktorke internetovej televízie DVTV Emme Smetana za slovný útok na jej rodinu počas sobotňajšej tlačovej konferencie k výsledku prezidentských volieb.

Babiš, ktorý v tohtoročných prezidentských voľbách podporil Zemana, v sobotu odmietol odpovedať na otázky novinárky ohľadom jeho kritiky Miloša Zemana v roku 2013, namiesto toho riešil slovne zaútočil na redaktorku a jej rodinu. "Ale ja sa môžem vyjadriť pani redaktorka k tomu, ako vy pristupujete k mojej osobe. Aj vaša rodina. Pani Pajerová (matka Emmy Smetana Monika MacDonagh Pajerová), ktorá sa stala zo zväzáčky cestou na Albertov revolucionárkou," povedal Babiš redaktorke.

Na twitteri dnes napísal, že sa jej za to ospravedlnil hneď v sms a teraz to robí verejne. Napísal, že "ujel". "Do rodiny sa v žiadnej situácii nekope. Sám to nemám rád. Bolo to zbytočné," dodal.

Matka novinárky, známa ako študentská líderka nežnej revolúcie, spolupracovala v novembri 1989 ako reprezentantka organizácia Študentského tlačového a informačného strediska na FF UK s mestským výborom Socialistického zväzu mládeže (SZM) v Prahe na príprave demonštrácie na Albertove. Dňa 21. novembra bola menovaná do Koordinačného štrajkového výboru študentov vysokých škôl a vystupovala ako jeho hovorca. Od roku 1990 pracovala na ministerstve zahraničia a pôsobila ako kultúrna atašé na českom veľvyslanectve v Paríži.