Seznam spúšťa Televizeseznam.cz

Seznam spúšťa Televizeseznam.cz Zdroj: Televizeseznam.cz

Internetová jednička Seznam.cz dnes odpoledne spustí testovací verzi nového videoportálu pod názvem Televizeseznam.cz.

 

Ten bude nabízet videa ze všech služeb Seznamu, tedy Televize Seznam, Seznam Zprávy, Stream.cz, Proženy.cz, Garáž.cz a také webů Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz. Kromě vlastní tvorby na něm najdou diváci i videa partnerských vydavatelů, kteří za to získají podíl na reklamě. Větší prostor dostane videoobsah i na domovské stránce Seznam.cz. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Beta verze videoportálu bude dostupná na adrese beta.televizeseznam.cz, oficiální spuštění se plánuje na konec dubna. Díky několika žánrovým kanálům, mezi kterými najdou diváci například živé vysílání Televize Seznam s archivem, Stream.cz, Seznam Zprávy, zábavu, publicistiku, auto-moto, seriály a další, umožní portál jednoduchou orientaci ve veškerém obsahu. Upravený a s novými funkcemi bude také přehrávač.

"Vybraná videa dostupná ve videoportálu se budou zároveň propisovat do tzv. feedu na domovské stránce Seznamu, jejíž funkcionality plánuje Seznam.cz i v letošním roce intenzivně rozvíjet," uvedl produktový manažer Televize Seznam a Stream Marek Doležel.

Všechny redakce obsahových služeb Seznam.cz budou i po spuštění videoportálu fungovat stejně jako dosud s tím rozdílem, že budou součástí webu zastřešujícího veškerý videoobsah dostupný na Seznamu. "Každá ze služeb bude mít na portálu svůj vlastní kanál a ten bude mít své playlisty," dodal ředitel obsahu Seznam.cz Igor Kalaš.

Divákům s účtem na Seznamu Televizeseznam.cz nabídne playlisty s rozkoukanými videi, historii zhlédnutých videí a také videa uložená k přehrání na později. Postupně bude systém schopný rozpoznat preference přihlášených uživatelů a začne jim nabízet obsah, který je pravděpodobně zajímá. Upozorní například na nové epizody dříve zhlédnutých pořadů a oblíbených formátů přihlášeného, který si z nich bude moci vytvořit vlastní playlist. Součástí spuštění videoportálu Televizeseznam.cz budou i televizní a mobilní aplikace, které nabídnou stejný obsah jako desktopová verze.