Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok Reprofoto youtube

 Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

 

Nakladatelství to dnes sdělilo ČTK.

"Nyní ještě zkoumáme, zda podáme opravný prostředek," uvedl mluvčí Bauer Media Arnd Wagner. Ani takový krok v podobě dovolání jako mimořádného opravného prostředku by ale neměl odkladný účinek pokud jde o zaplacení čtyř milionů korun. Vydavatelství se také musí omluvit.

Podrobnosti: Dagmar Havlová vysúdila milióny korún za nepravdivé tvrdenia o milencovi

Částku, která výrazně převyšuje sumy v dosavadních podobných případech, pražský vrchní soud Havlové přiznal za text v bulvárním časopisu Pestrý svět z března 2012. V té době časopis spadal právě pod Bauer Media. Později ho převzala mediální skupina Mafra patřící do holdingu Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše.

Svým rozhodnutím pražský vrchní soud podstatně zvýšil původní odškodné, které Havlové přiznal v listopadu 2015 pražský městský soud a které činilo 1,2 milionu korun. Havlová za nepravdivá tvrzení, která podle soudu hrubě zasáhla do její pověsti a cti, požadovala pět milionů korun.