Zeman aj Babiš vystúpia v televízii s prejavmi (VIDEO)

Zeman aj Babiš vystúpia v televízii s prejavmi (VIDEO) Reprofoto FB A. Babiš

Český prezident Miloš Zeman i premiér Andrej Babiš (ANO) tento týden vystoupí s projevy v České televizi.

 

Televize o tom dnes informovala v rámci změn ve svém programu. Babiš by měl promluvit ve čtvrtek ve 20:05, Zeman pak v neděli v poledne. Mluvčí Pražského hradu Jiří Ovčáček ČTK sdělil, že Zeman chystá velikonoční sváteční promluvu. Vyjádření úřadu vlády a Babiše ČTK shání.

Prezident vystoupil s projevem naposledy 19. března v televizi Prima. V souvislosti s šířením nákazy způsobené novým typem koronaviru tehdy vyzval občany k odvaze. Lidé nemají epidemii zlehčovat, ale zároveň ani propadat panice a strachu, řekl. Česká televize v programu na Zemanův projev vyhradila pět minut před obvyklou polední diskusí Otázky Václava Moravce.

 

Ovčáček dnes ČTK sdělil, že Zemanova promluva v neděli bude sváteční. "Jde o nejdůležitější den křesťanského kalendáře. Chystají se i další mediální aktivity, brzy bude uvolněna informace," uvedl.

Předseda vlády naposledy přednesl projev ke koronavirové krizi 23. března v České televizi a na soukromých stanicích Nova a Prima. Hovořil mimo jiné o tom, že Česko za dobu své existence nikdy neprošlo podobnou zkouškou, jako je současná pandemie. Nikdo podle něj nebyl na situaci připravený a celý svět se učí na ni reagovat. Na Babišův projev je v programu tentokrát vyhrazeno deset minut.