Nova rozširuje svoju ponuku o novú stanicu Nova Lady

Nova rozširuje svoju ponuku o novú stanicu Nova Lady Foto: TV Nova

Skupina Nova spustí 18. októbra novú tematickú stanicu pre ženy Nova Lady, ktorá prinesie predovšetkým premiéry úspešných zahraničných programov. Medzi jej hlavnú programovú ponuku bude patriť premiérové ​​uvedenie amerického televízneho seriálu z lekárskeho prostredia Dobrý doktor. V ponuke stanice sa tiež objaví reality show Vitajte doma a filmy rôznych žánrov zamerané na ženy. ČTK o tom za skupinu Nova informovala Lucie Urbánková.

"Na Nova Lady nebudú chýbať ani kultové seriály ako Ženy z rodu Gilmorovcov, slovenských seriál Milenky či seriálovej stálice TV Nova Ulice a Ordinácia v ružovej záhrade 2, ktorých reprízy sa na Nova Lady presunú zo stanice Nova Gold," oznámila Urbánková.

Skupina Nova na konci septembra oznámila, že mení logo a ponuku programu Nova Action, ktorý sa viac zameral na mužské divákov. Zároveň sa tematický televízny kanál Nova 2 zameraný na komediálne seriály premenoval na Nova Fun a zmenil svoju grafickú podobu. V novembri sa potom uskutoční premiéra prvého projektu portálu Voyo pod značkou Voyo Originál, trojdielna minisérie Prípad Roubal inšpirovaná skutočnými činmi sériového vraha Ivana Roubala.

Televízna skupina Nova vlani zvýšila čistý zisk o sedem percent na 865 miliónov korún. Tržby klesli o štyri percentá na 5,24 miliardy Kč. Dôvodom poklesu je zníženie príjmov z reklamy v terestriálnom vysielaní. Vyplýva to z výročnej správy spoločnosti. Programy skupiny mali celkovú dennú sledovanosť v skupine divákov medzi 15 a 54 rokmi 33,6 percenta, v hlavnom večernom vysielacom čase potom 36,4 percenta. Skupina TV Nova má voľne šírené stanice Nova, Nova Fun, Nova Cinema, Nova Action a Nova Gold, prémiové stanice Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International a stanicu Nova +1, ktorá ponúka program kanálu TV Nova s ​​posunom jednej hodiny. Popri tom prevádzkuje portály Nova Plus a Voyo.