Nova spúšťa dva športové kanály s Ligou majstrov alebo Bundesligou (VIDEO)

Nova spúšťa dva športové kanály s Ligou majstrov alebo Bundesligou (VIDEO) Reprofoto Nova Sport

Skupina Nova spustí 13. augusta dva nové športové kanály Nova Sport 3 a 4. Stanice budú okrem iného vysielať Ligu majstrov UEFA, taliansku Serie A, španielsku LaLigu a nemeckú Bundesligu. Distribučné práva na tieto súťaže získala TV Nova vďaka novému partnerstvu so Saran Media Group. Uviedla to dnes v tlačovej správe. Televízia O2 TV zároveň oznámila, že spustí nový kanál Premier Sport 2, ktorý bude okrem iného vysielať niektoré zápasy Ligy majstrov.

"Kľúčovým prvkom pre CME je produkcia nielen atraktívneho lokálneho, ale aj prémiového športového obsahu, čo nás podľa môjho názoru v segmente platených TV výrazne odlišuje. Získaním týchto práv sme výrazne zlepšili pozíciu CME v Českej republike aj na Slovensku, lebo budeme schopní našim divákom ponúknuť jedny z najatraktívnejších futbalových zápasov na trhu," uviedol výkonný riaditeľ Didier Stoessel.

Na novinky sa intenzívne pripravuje aj výrobné oddelenie. Nova Sport chystá bohatý sprievodný program, ktorý využije aj nové spravodajské štúdio a najmodernejšie technológie. "V novom štúdiovom komplexe, ktorý čoskoro predstavíme, hrajú športové spravodajstvo a prenosy dôležitú úlohu. Sústredíme sa tu na prepojenie športových výsledkov a aktualít s živým vysielaním v modernom poňatí dizajne a so špičkovým technologickým servisom," dodal kreatívny riaditeľ Alan Záruba.

Na nové športové stanice sa môžu diváci tešiť v ponuke O2 TV, T-Mobile Czech Republic, slovenskom Telekome a DIGI Slovakia. TV Nova zároveň rokuje o distribúcii Nova Sport 3 a 4 aj s ďalšími partnermi.

O2 i T-Mobile dnes oznámili, že 17. augusta zaradia do ponuky nový kanál Premier Sport 2. Stanica vznikne v redakcii O2 TV Sport. "Na výrobe sa bude podieľať kompletný tím vrátane moderátorov a komentátorov z O2 TV Sport. Okrem Ligy majstrov UEFA zaradíme do programu stanice Premier Sport 2 tiež prenosy z Premier League, NFL, MLB, UFC alebo basketbalovej Euroligy," uviedol výkonný riaditeľ O2 TV Sport Marek Kindernay.

Naopak skončiť by malo vysielanie kanálov Digi Sport. Ich obsah si rozoberú nové stanice Novy a Premier Sport 2.